קרמשניט מקרם פטיסייר עם תותים ופירות יער

פזרו את השוקולד על כל הקרמשניט וקשטו עם פירות יער ואבקת סוכר

מצרכים עבור 4 סועדים

1 חבילת בצק עלים

125 גר' פטל

50 גר' שוקולד לאפייה

2 כפיות חלב

סוכר

אבקת סוכר

לקרם הפטיסייר

500 מ"ל חלב

2 חלמונים של ביצים גדולות

6 כפות סוכר

40 גר' קמח תירס

1 כף תמצית וניל

למחית תותים ופירות יער

200 גר' תותים

100 גר' פירות יער

אבקת סוכר

אופן ההכנה

מתחילים בקרם הפטיסייר

הכניסו את כל המרכיבים לקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל.

הקציפו אותם בעזרת מיקסר עד קבלת תערובת אחידה וללא גושים.

חממו את התערובת במיקרוגל במשך כ-3 דקות.

פתחו את המיקרוגל וערבבו את התערובת.

חממו למשך כ-2 דקות נוספות.

הוציאו את התערובת מהמיקרוגל.

ערבבו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.

כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות.

הכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי.

אם תרצו קרם בעל מרקם חלק: הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת.

שמרו בצד להמשך.

הכנת בצק העלים

חממו מראש תנור ל- 200 מעלות.

פרסו את בצק העלים.

בעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין חתכו אותו ל-12 חלקים – 3 לכל קרמשניט.

דקרו אותם בעזרת מזלג.

סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה.

פזרו עליו מעט סוכר.

הניחו נייר אפייה על המגש הראשון.

הכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור).

זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.

אפו בתנור במשך כ- 20 דקות או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום).

לאחר שהבצק מוכן הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.

הכנת מחית התותים

בזמן שהבצק נאפה בתנור, זה הזמן להכין את מחית התותים.

שטפו את התותים.

חתכו אותם לחתיכות קטנות וערבבו עם סוכר וקמצוץ  פלפל שחור.

הניחו את התותים במחבת חמה למשך 2-3 דקות עד שהסוכר יימס.

הוציאו את התותים מהנוזל והניחו בצד להמשך.

(ניתן לשמור גם את הנוזל לצורך קישוט).

הכנת השוקולד

שברו את השוקולד לחתיכות.

שימו אותן בקערה והמיסו באמבט מרים או במיקרוגל.

אם בחרתם במיקרוגל – זכרו שהשוקולד עלול להישרף בקלות. כוונו את המיקרוגל לדקה אחת ולטמפרטורה הנמוכה ביותר.

לאחר מכן בדקו אם השוקולד הומס – אם לא, ערבבו והחזירו למיקרוגל למשך 30 שניות.

חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לגמרי.

זכרו לערבב בכל פעם.

כאשר השוקולד מוכן, הוסיפו חלב והניחו בצד להמשך.

הכנת מילוי הקרמשניט

כאשר הכול מוכן נתחיל בהכנת מילוי הקרמשניט

פרשו בצק עלים ושימו עליו את קרם הפטיסייר.

השאירו את מרכז הבצק ללא קרם.

שימו כפית תותים במרכז הבצק.

פרשו שכבה נוספת של בצק עלים ובצעו את הפעולות פעם נוספת.

את השכבה השלישית והעליונה כסו עם כפית שוקולד.

פזרו את השוקולד על כל הקרמשניט.

קשטו עם פירות יער ואבקת סוכר.

חזרו על התהליך בהכנת הקרמשניט הנוספים.

הערות

ניתן להכין את המתכון בזמן קצר.

תוכלו להכין את בצק העלים וקרם הפטיסייר יום קודם לכן. במקרה כזה תצטרכו לשמור אותם בקופסת אחסון במקרר.

קיימת האופציה להשתמש בתותים לקישוט במקום בפטל.

תבניות בצורת עיגול חייבות להיות בעלות קוטר 7 ס"מ בערך. אם תעשו שימוש בתבניות גדולות יותר תצטרכו שני דפי בצק עלים במקום אחד.

תוכלו לאפות את בצק העלים כמו שמתואר במתכון, כאשר הוא כבר חתוך.

או לאפות את הבצק שלם ולחתוך אותו לאחר האפייה כאשר יתקרר.

אם תבחרו לאפות את הבצק כיחידה אחת, מומלץ לחתוך אותו בסכין בעלת שיניים חדות.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של Teka

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה