מגישים את הקרקרים האלה עם ירקות וגבינות, או מנשנשים אותם ככה, כמו שהם.
חומרים ל-40 קרקרים:
לבצק:
1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז חתוך לקוביות
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה + 1/2 כפית פפריקה חריפה)
1/2 כפית מלח
לציפוי:
1/3 כוס שומשום (מומלץ בשלושה צבעים)
אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק.
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית גליל בקוטר 3 ס"מ.
מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין חד פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
(אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה, ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים).
מסדרים בתבניות.
אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.