קרקרים מלוחים של קוואקר וגבינת עזים

מגישים את הקרקרים האלה עם ירקות וגבינות, או מנשנשים אותם ככה, כמו שהם.

מגישים את הקרקרים האלה עם ירקות וגבינות, או מנשנשים אותם ככה, כמו שהם.

חומרים ל-40 קרקרים:
לבצק:
1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז חתוך לקוביות
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה + 1/2 כפית פפריקה חריפה)
1/2 כפית מלח
לציפוי:
1/3 כוס שומשום (מומלץ בשלושה צבעים)

אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק.
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית גליל בקוטר 3 ס"מ.
מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין חד פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
(אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה, ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים).
מסדרים בתבניות.
אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר