ריבועי בצק עלים עם חצילים וגבינת עזים

חומרים ל- 20 יחידות: חבילה (800 גרם) ריבועי בצק עלים 'מעדנות', מופשרים על פי ההוראות על גבי האריזה20 פרוסות חצילים מטוגנות לגוון בהיר400 גרם גבינת עזים4 כפות גבינת פרמזן מגוררתחומרים לרוטב:6 שיני שום2 בצלים בינוניים4 כפות שמן זית1 קופסת שימורים של עגבניות שלמות (800 גרם)2 כפות רסק עגבניותכף אורגנו יבשמלח פלפל לבןלהגשה:2 עגבניות, ללא מיץ וגרעינים3 כפות שמן זיתשן שום כתושהמלחאופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). חותכים את הבצל לקוביות, פורסים שום ומאדים יחד במעט שמן זית. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט האורגנו, ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי. טוחנים למחית חלקה, מוסיפים את האורגנו ומצננים. מורחים מעט רוטב עגבניות על ריבוע בצק, מניחים פרוסת חציל מעליו, מניחים מעט מגבינת העזים מעל החציל, מפזרים מעט גבינת פרמזן מעליה. ממשיכים באותה דרך עם יתרת הריבועים. אופים בתנור במשך כ-20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימים. מוציאים מהתנור. מגררים בפומפייה גסה את העגבנייה, מערבבים עם השום ושמן הזית, מתבלים במלח ומוסיפים מעט מהתערובת על ריבועי הבצק החמים. מגישים חם.

חומרים ל- 20 יחידות:
חבילה (800 גרם) ריבועי בצק עלים 'מעדנות', מופשרים על פי ההוראות על גבי האריזה
20 פרוסות חצילים מטוגנות לגוון בהיר
400 גרם גבינת עזים
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
חומרים לרוטב:
6 שיני שום
2 בצלים בינוניים
4 כפות שמן זית
1 קופסת שימורים של עגבניות שלמות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
כף אורגנו יבש
מלח
פלפל לבן
להגשה:
2 עגבניות, ללא מיץ וגרעינים
3 כפות שמן זית
שן שום כתושה
מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
חותכים את הבצל לקוביות, פורסים שום ומאדים יחד במעט שמן זית. 
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט האורגנו, ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי.
טוחנים למחית חלקה, מוסיפים את האורגנו ומצננים.
מורחים מעט רוטב עגבניות על ריבוע בצק, מניחים פרוסת חציל מעליו,
מניחים מעט מגבינת העזים מעל החציל, מפזרים מעט גבינת פרמזן מעליה. ממשיכים באותה דרך עם יתרת הריבועים. 
אופים בתנור במשך כ-20 דקות, או עד שקצוות הבצק משחימים.
מוציאים מהתנור. 
מגררים בפומפייה גסה את העגבנייה, מערבבים עם השום ושמן הזית, מתבלים במלח ומוסיפים מעט מהתערובת על ריבועי הבצק החמים.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר