שבלולי קינמון ושקדים

מותג Alpro מציע מתכון למאפה מתוק וריחני שמתאים לט"ו בשבט ובכלל לכל ימות השנה

במידה ורוצים ציפוי מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד קבלת מרקם סמיך
במידה ורוצים ציפוי מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד קבלת מרקם סמיך

מצרכים

1 ורבע כוסות משקה שקדים ללא סוכר כמו של Alpro

4 ושליש כוסות קמח כוסמין

2 כפיות שמרים יבשים

1 כף סוכר

7 כפות רסק תפוחים

1 כף אבקת אפייה

1 כפית קינמון

קמצוץ מלח

למלית

150 גרם רסק תפוחים

1כף קינמון

2 כפות סירופ מייפל

75 גרם תערובת אגוזים קצוצים (שקדים, פקאנים, אגוזי מלך וכדומה)

לציפוי (אופציונלי)

½ כוס אבקת סוכר

1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.

מנפים קמח כוסמין, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה גדולה.

מחממים מעט משקה שקדים לטמפרטורת החדר.

מוסיפים 7 כפות רסק תפוחים וסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת משקה השקדים לקערת הקמח.

מערבבים באיטיות עם כף עץ עד שמתקבל בצק דביק.

מפזרים מעט קמח על השיש, יוצקים עליו את הבצק ויוצרים כדור בצק.

מחזירים לקערה, מכסים במגבת ונותנים לתפוח כ-20-30 דקות.

מערבבים את חומרי המלית יחדיו.

מפזרים מעט קמח נוסף על השיש.

בעזרת מערוך מרדדים את כדור הבצק לצורת מלבן בעובי של כ-½ ס"מ.

מורחים על הבצק את המילוי.

מגלגלים וחותכים לפרוסות של כ-3 ס"מ.

שמים את שבלולי הבצק בתבנית אפייה משומנת צמודים אחד לשני.

אופים 20-25 דקות.

הכנת ציפוי

במידה ורוצים ציפוי, מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד קבלת מרקם סמיך.

מזליפים על שבלולי הקינמון לאחר האפייה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה