המצרכים:
2 נתחי חזה עוף מנוקים מגידים ומשומן, חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
4 כפות סאקה
2 כפות רוטב סויה יפנית
2 כפיות סוכר
1/2 כוס רוטב טריאקי
1 כף ג´ינג´ר טרי קצוץ דק
מעט פלפל שחור טרי טחון
4 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות באורך 3 ס"מ
אופן ההכנה:
מערבבים בכלי את כל החומרים למעט רוטב הטריאקי, ומשרים בהם את קוביות העוף למספר שעות.
על שיפודי במבוק משפדים לסירוגין את קוביות העוף המושרות ואת הבצל הירוק (לפני שמשפדים משרים את שיפודי הבמבוק הריקים במים למשך רבע שעה, ואז הם אינם נשרפים במהלך הצלייה).
צולים על גריל פחמים תוך כדי מריחה רוטב הטריאקי (כדאי לעשות זאת במברשת). צולים כמה דקות עד שהעוף שחום ומבריק.
המתכון מאתר "מזרח ומערב – מרכז לקולינריה אסיאתית"
www.eastwest-food.co.il
