תאמינו או לא: בשבת 19 באפריל חוגגים את יום השום הבינלאומי

השום נחשב גם ירק וגם צמח תבלין. השום משמש מזה אלפי שנים בכל רחבי העולם גם למטרות תזונה וגם למטרות ריפוי. בין השאר, הוא נחשב כנוגד מחלות לב, שפעות, צינון ועודף כולסטרול

ביום שבת 19 באפריל מציינים ברחבי העולם את יום השום הבינלאומי. אצלנו יום השום הבינלאומי חל השנה בדיוק בליל הסדר.

ב"דורות – מוצרי שום ותיבול" מקיבוץ דורות, יצרני ומשווקי השום בישראל, אומרים כי אף אחד לא יודע בדיוק מתי התחיל המנהג הזה, אבל מדי שנה מייחד העולם ב-19 באפריל יום אחד לצמח השום.

מטרת יום השום הבינלאומי היא להציב זרקור על הצמח הייחודי, שלרוב אינו זוכה לתשומת לב המגיעה לו וההתייחסות אליו היא כאל נספח לתבשילים, על אף טעמו הדומיננטי. כן משמש יום השום להגדלת המודעות לערכו הבריאותי של השום בחיזוק המערכת החיסונית של הגוף והתמודדות עם מחלות.

היוזמה לחג המקורי החלה בקליפורניה, אחד מאזורי הגידול של השום בעולם, וממנה התפשט המנהג לכל רחבי ארצות הברית, לאנגליה ולמדינות נוספות בעולם. החג מצוין בעולם באירועים ססגוניים בהם עוסקים בקליעת צמות שום, תחפושות, תחרויות, חידונים, וכמובן אכילת מטעמים עם המון שום.

הנה כמה עובדות על שום, שלא בטוח שידעתם אותן:
השום נחשב גם ירק וגם צמח תבלין.
השום משמש מזה אלפי שנים בכל רחבי העולם גם למטרות תזונה וגם למטרות ריפוי. בין השאר, הוא נחשב כנוגד מחלות לב, שפעות, צינון ועודף כולסטרול.
טעמו משתלב במגוון עצום של מנות ותבשילים.
יש אנשים שסובלים מאליומפוביה – פחד משום.


מידע נוסף על ערכו התזונתי של השום ומתכונים מומלצים מתפרסמים באתר דורות: www.dorot.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר