תבשיל פירות חורפיים וחמים

חומרים:3 תפוחי עץ ירוקים ולא חמצמצים 3 תפוחי עץ צהובים3 אגסים2 כפות חמוציותחצי כוס צימוקים כהים1/4 כוס מיץ לימון 2 כוסות מים2 כפות דבשחצי כפית קינמון1/4 כפית אגוז מוסקטחצי כוס ליקר תפוזיםאופן ההכנה:חותכים את האגסים והתפוחים לקוביות. לא צריך לקלף.חולטים את הצימוקים במים רותחים.מבשלים בסיר מכוסה את הפירות עם הדבש, מיץ הלימון והמים. הפירות צריכים להתרכך אך עדיין לשמור על צורתם.מכבים את הגז ומיד מתבלים בקינמון ואגוז מוסקט.בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפירות.מביאים לרתיחה את כל הנוזלים עד שהרוטב יצטמצם ויהיה מעט סמיך.מוסיפים לסיר את ליקר התפוזים. מערבבים, ויוצקים על הפירות. התזונאית שרה בר אשר, בעלת קליניקות לתזונה טבעית ברעננה, גדרה ואלקנה, טל. 054-5493632. [email protected]

חומרים:
3 תפוחי עץ ירוקים ולא חמצמצים
3 תפוחי עץ צהובים
3 אגסים
2 כפות חמוציות
חצי כוס צימוקים כהים
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות מים
2 כפות דבש
חצי כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
חצי כוס ליקר תפוזים

אופן ההכנה:
חותכים את האגסים והתפוחים לקוביות. לא צריך לקלף.
חולטים את הצימוקים במים רותחים.
מבשלים בסיר מכוסה את הפירות עם הדבש, מיץ הלימון והמים. הפירות צריכים להתרכך אך עדיין לשמור על צורתם.
מכבים את הגז ומיד מתבלים בקינמון ואגוז מוסקט.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפירות.
מביאים לרתיחה את כל הנוזלים עד שהרוטב יצטמצם ויהיה מעט סמיך.
מוסיפים לסיר את ליקר התפוזים. מערבבים, ויוצקים על הפירות.

התזונאית שרה בר אשר, בעלת קליניקות לתזונה טבעית ברעננה, גדרה ואלקנה, טל. 054-5493632. [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר