תפריט חורף חדש בפויקה

מסעדת פויקה חונכת תפריט חורף חדש מאת השף אריאל כהן.
תפריט המסעדה בנוי על בישול בכלי הפויקה וכלי יציקת ברזל נוספים.

בין המנות החדשות:
פויקה פאי – פאי חצילים ופטריות אפוי ומוגש בפויקה על בצק פריך וקשקבל – 45 ש"ח.
בורוורס – נקניקיה דרום אפריקאית תוצרת בית, על סלט כרוב ועגבניות אפריקאי – 38 ש"ח.
ג'ינג'ה רול – צ'פטי אוגנדי עם אומלט עגבנייה ובצל – 32 ש"ח.
ראג'בוקה – ספייר ריבס טלה מעושנות צלויות בפויקה, בזיגוג לימון רום ושבבי קקאו – 82 ש"ח.

Poyke stews
תוספת נוספת לתפריט היא מנות ה- Poyke stews (קדירות הפויקה).
בין הקדירות:
מוזונגו – קדירת שרימפס וקלאמרי בציר פירות ים על מצע גריסים ועדשים בקארי ואגוזי קאשיו – 68 ש"ח.
פויקה קלאסית – קדירת אסאדו עם ירקות שורש תפוחי אדמה ויין אדום – 74 ש"ח.
אוסובוקו – שוק טלה עם ירקות שורש וניל ויין לבן, בתוספת שעועית שחורה וג'ינג'ר – 98 ש"ח.

וגם קינוחים חדשים כגון:
ויקטוריה – קסטה של קרם אמרולה וקפה בבצק פריך, שבבי קקאו ורוטב שוקולד.
שאמבה קייק – עוגת שמרים בננות ברוטב קרמל ווניל.

מספר מנות קלאסיות של התפריט נשארו לטובת הלקוחות, כמו:
קייפ בורגר – בורגרים איכותיים ברוטב יין אדום, טימין ובצלצלי שאלוט.
ראמפ סטייק 300 גר' – טבעות סטייק דרום אפריקאי בצ'אטני מנגו פיקנטי.
דליקייט 300 גר' – אנטריקוט מעושן קלות, מושחר ברוטב יין אדום.
שוקונגו – עוגת שוקולד חמה מוגשת בפויקה בציפוי שוקולד לבן (זמן הכנה כ- 20 דקות).

קילומטרים רבים עבר השף אריאל כהן באפיקה מכף התקווה הטובה בדרום אפריקה, דרך נמיביה טנזניה ועד למקורות הנילוס באוגנדה עם פויקה על הגב, ליקט את מיטב התבלינים וחומרי הגלם, ולמד מהמקומיים את סודות הפויקה.
בשנת 2004 הוא פתח את מסעדת "פויקה" במבנה עתיק ומשוחזר במתחם נגה, בואכה יפו, ושם הוא מממש את הפוטנציאל השימושים בפויקה: בשרים, תבלינים ופירות אקזוטיים בסיר ברזל אחד.
השף אריאל כהן צולה ומעשן בשרים, רוקח תבשילים, ואפילו המציא שיטה ייחודית לאפיית עוגת שוקולד בפויקה לוהט שהפכה במהרה לקינוח מיתולוגי.
העיצוב, המוסיקה, הקוקטיילים האקזוטיים והתפריט, יוצרים אווירה ייחודית ומשלימים חווית בילוי בהחלט לא שגרתית.

מוצרי פויקה
הפויקה מוכר ככלי בישול שטח וכחלק בלתי נפרד מתרבות טיולי השטח. בקרוב תוכלו לרכוש את הפויקה עם מגוון מוצרים נלווים.

האתר החדש
לפויקה אתר חדש www.poyke.com , בו ניתן ליהנות ממגוון רחב של מתכונים ושיטות צליה עישון ובישול של בשר בפויקה.
אפשר גם להירשם כחברי מועדון פויקה, וליהנות משלל הטבות ותכנים מעולם תרבות הפנאי והקולינריה החדשה.


פויקה
רחוב תרצה 14, מתחם נגה, יפו
טל. 03-6814622






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה