רכיבים
6 אגסים
1/2 לימון טרי
לסירופ
2 ליטר מים
800 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 ליטר גלידת וניל איכותית
לקצפת
1 מכל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1/2 מקל וניל
לרוטב שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
½ כוס מים
4 כפות סוכר
1/2 מקל וניל
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ
בסיר מביאים את המים לרתיחה.
מוסיפים את הסוכר.
חוצים את מקל הווניל ומגרדים את הגרגירים.
מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ.
מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מכינים את האגסים
מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון על מנת שלא ישחירו.
מעבירים לסירופ ומבשלים כ- 30 דקות עד שהם רכים לחלוטין וכאשר נועצים בהם סכין היא יוצאת בקלות.
מניחים להתקרר בסירופ ושומרים עם הסירופ בקירור עד השימוש.
לפני השימוש מסירים את גרעיני האגסים באמצעות כף פריזיאן דרך התחתית.
מכינים את רוטב השוקולד
בסיר מביאים לרתיחה את המים.
מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שנמס לחלוטין.
מוסיפים את השוקולד, תרמיל הווניל והגרגירים.
מבשלים עד קבלת רוטב שוקולד סמיך.
משליכים את תרמיל הווניל.
מכינים את הקצפת
לפני ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה.
יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדי על מנת שלא "תישבר".
להגשה
בגביעי הגשה מסדרים שכבת גלידת וניל.
עליה מניחים את האגסים.
יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם.
מקשטים עם מעט קצפת.
מגישים מיד.
את הרכיבים ניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם ברחבי הארץ ובמעדניות מובחרות וגם באתר המכירות טיב טעם בקליק