אוזני המן שמרית במגוון מליות

רכיבים לכ-40 אוזני המן:4 כוסות קמח לבן (560 גר')½ "שמרית" שמרים טריים (25 גר')½ שקית משפר לאפיה (25 גר')¾ כוס סוכר (150 גר')2 ביצים (בגודל L)½ כוס חלב (125 מ"ל)200 גר' חמאה או מרגרינה רכהקורט מלחאופן ההכנה:שמים בקערה את כל החומרים לבצק, לשים במהירות איטית עד לקבלת בצק רך וגמיש.משהים במקרר למשך כ-3 שעות (הבצק אינו תופח). מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומורחים בחלבון ביצה.מניחים כפית מלית באמצע כל עיגול וסוגרים היטב למשולש. משהים לתפיחה במשך כ-½ שעה, במקום חמים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170°C עד לקבלת גוון זהוב. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.מלית תמרים, אגוזים וצימוקים400 גרם ממרח תמרים 150 גרם אגוזי מלך שבורים גס 150 גרם צימוקים בהירים ¼ כוס מים פושרים אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחידמלית שוקולד ושקדים200 גר' שקדים טחונים דק1 חבילה מרגרינה רכה (200 גרם)1 כוס סוכר (200 גרם)1 ביצה1 כוס קורנפלור (150 גרם)1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם)אופן ההכנה:לקערת מערבל עם וו "גיטרה" מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר.  מקציפים ומוסיפים הביצה והקורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד.  מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.מלית פרג3 כוסות פרג טחון (300 גרם) 1 כוס סוכר (200 גרם)1כף דבש 1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)1/2 חבילה חמאה (50 גרם) גרידה מלימון שלם1ביצה גודל L   4 כפות אגוזים קצוצים2 כפות צימוקים בהירים אופן ההכנה:מרתיחים יחד את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.  מסירים מן האש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.   נותנים למלית להתקרר למשך 10 דקות ומוסיפים את הביצה.טיפ:אפשר לקשט עם שקדים פרוסים, סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד

רכיבים לכ-40 אוזני המן:
4 כוסות קמח לבן (560 גר')
½ "שמרית" שמרים טריים (25 גר')
½ שקית משפר לאפיה (25 גר')
¾ כוס סוכר (150 גר')
2 ביצים (בגודל L)
½ כוס חלב (125 מ"ל)
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
קורט מלח

אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל החומרים לבצק, לשים במהירות איטית עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משהים במקרר למשך כ-3 שעות (הבצק אינו תופח).
מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומורחים בחלבון ביצה.
מניחים כפית מלית באמצע כל עיגול וסוגרים היטב למשולש.
משהים לתפיחה במשך כ-½ שעה, במקום חמים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170°C עד לקבלת גוון זהוב.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

מלית תמרים, אגוזים וצימוקים
400 גרם ממרח תמרים
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
150 גרם צימוקים בהירים
¼ כוס מים פושרים
אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד

מלית שוקולד ושקדים
200 גר' שקדים טחונים דק
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 ביצה
1 כוס קורנפלור (150 גרם)
1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם)
אופן ההכנה:
לקערת מערבל עם וו "גיטרה" מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר. 

מקציפים ומוסיפים הביצה והקורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד. 

מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.

מלית פרג
3 כוסות פרג טחון (300 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)
1כף דבש

1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)
1/2 חבילה חמאה (50 גרם)

גרידה מלימון שלם
1ביצה גודל L  

כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים בהירים

אופן ההכנה:
מרתיחים יחד את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש. 

מסירים מן האש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.  

נותנים למלית להתקרר למשך 10 דקות ומוסיפים את הביצה.

טיפ:
אפשר לקשט עם שקדים פרוסים, סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר