אורז פרסי עם שכבת תפוחי אדמה פריכה בתחתית

לכסות את הסיר ולהשאיר ל-30 דקות על להבה נמוכה. להפוך לצלחת ולהגיש. צילום מאסטר שף
הבשלנית נעימה חנוכי ממושב שדה אליעזר בגליל העליון מציעה עבור המותג הקולינארי 'מאסטר שף' מתכון מהמטבח הפרסי לכל אוהבי האורז הפרסי הטעים שצבעו צהוב, עם שכבה קראנצ'ית של פרוסות תפוחי אדמה. הופכים את הסיר על צלחת הגשה וכולם מתמוגגים מהטעם, הריח, הצבע והיופי

מצרכים

1 קילו אורז פרסי כמו של מאסטר שף

3 כפות מלח

1/4 כפית כורכום

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס מים 

צילום מאסטר שף

אופן ההכנה

להרתיח בסיר גדול 3 ליטר מים.

לשטוף את האורז לפני הבישול במי ברז.

כשהמים רותחים על להבה רגילה: להוסיף את הכורכום, המלח והאורז.

לערבב היטב ובעדינות כדי שלא ייווצרו גושים – לא לסגור את הסיר רק לערבב בעדינות.  

כשהאורז רך אך לא רך מדי (מומלץ לטעום גרגר אחד) אחרי כ-20 דקות לסנן אותו.

שימו לב שלא יהפוך "לדייסה".

לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לפלחים עגולים.

לשמן סיר רחב ונמוך (או מחבת רחבה וגבוהה).

לחמם מעט את השמן ואז להניח את תפוחי האדמה בתחתית הסיר.

לטגן את תפוחי האדמה עד השחמה קלה.

להפוך עד שישחימו משני הצדדים.

להוסיף את האורז המוכן לסיר עם תפוחי האדמה.

במקביל להרתיח ½ כוס שמן בסיר קטן.  

להוסיף לשמן לפני שרותח בסיר הקטן כוס מים.    

להוסיף את השמן והמים הרותחים לסיר עם האורז ותפוחי האדמה

לכסות את הסיר ולהשאיר ל-30 דקות על להבה נמוכה.

להפוך לצלחת ולהגיש.

כשרות האורז הפרסי של מאסטר שף: בד"צ בית יוסף ואגודת ישראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר