אזני המן במילוי ממרח תמרים, פקאן סיני ואגוזי מלך

חומרים לכ-40 יחידות:מרכיבים לבצק:2.5 כוסות קמח2 כפות סוכר2 חלמונים3 כפות שמנת חמוצה2 כפות מיץ לימון קמצוץ מלח200 גרם חמאה קרהלמלית:1 מיכל ממרח תמרים קליית גת1 כוס פקאן סיני קליית גת קצוץ/ גרוס 1 כוס אגוזי מלך טבעיים קליית גת, קצוצים1/4 כפית קינמוןלהברשה:1 ביצה טרופה עם 1 כף מיםלעיטור:1/2 כוס אבקת סוכראופן ההכנה: שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לערבל זמן קצר ביותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.מערבבים יחד את כל המרכיבים למלית ומניחים בצד.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את אזני ההמן בתבנית, מברישים בעדינות בביצה הטרופה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.צילום בועז לביא

חומרים לכ-40 יחידות:
מרכיבים לבצק:
2.5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 חלמונים
3 כפות שמנת חמוצה
2 כפות מיץ לימון
קמצוץ מלח
200 גרם חמאה קרה

למלית:
1 מיכל ממרח תמרים קליית גת
1 כוס פקאן סיני קליית גת קצוץ/ גרוס
1 כוס אגוזי מלך טבעיים קליית גת, קצוצים
1/4 כפית קינמון
להברשה:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לערבל זמן קצר ביותר.

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
מערבבים יחד את כל המרכיבים למלית ומניחים בצד.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.

בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מסדרים את אזני ההמן בתבנית, מברישים בעדינות בביצה הטרופה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה.

מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.

צילום בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר