ארגון מגדלי העופות קורא לשרת החקלאות אורית נוקד וראש הממשלה, לעצור את קידום הרפורמה בענף הביצים. לטענת ראשי הארגון, יישום הרפורמה עם הדרישות המחמירות כרוך בהשקעות עתק שהמגדלים אינם מסוגלים לעמוד בהן. לדבריהם, תנאי הסיוע שמציעה הממשלה בלתי סבירים ועלולים להביא להרס הענף.

החלטת ארגון מגדלי העופות, היא שינוי מדיניות, לאחר שהארגון תמך עד עתה ברפורמה מתוך תקווה שמשרדי החקלאות והאוצר ישפרו את תנאי הסיוע למגדלים לצורך ביצוע.

המגדלים מסבירים כי הרפורמה בענף הביצים מחייבת הריסת מרבית הלולים שפועלים כיום, ובניית לולים חדשים במקומם. הרפורמה מגדירה את מיקום הלולים החדשים, מרחב המחיה ותנאי הגידול של העופות ודרישות רבות נוספות. עלות הרפורמה נאמדת בכמיליארד וחצי שקלים.

מזכיר ארגון מגדלי העופות, יעקב כהן, אמר ששדרוג ענף הביצים בישראל חשוב והכרחי, אך הרפורמה במתכונת המוצעת מציבה את המגדלים במצב בלתי אפשרי: מצד אחד משרד החקלאות פועל להחמרת הדרישות בלולים החדשים בלחץ ארגוני בעלי החיים, ומצד שני משרד האוצר אינו מסכים להגדיל את השתתפות הממשלה. לדבריו, למגדלים אין כל אפשרות לממן מכיסם את הסכומים הגבוהים שנדרשים מהם.

הקושי העיקרי ביישום הרפורמה נוגע לגודל שטח המחיה למטילה בלולים החדשים. כשהתקבלה ההחלטה הראשונית על ביצוע הרפורמה נקבע שמרחב המחיה של מטילה יהיה 350 סמ"ר. על פי הכללים החדשים שמשרד החקלאות מבקש ליישם תחת לחץ אירגוני צער בעלי חיים, יוגדל מרחב המחיה לתקן האירופי של 750 סמ"ר. המשמעות היא הכפלה של הוצאות ההקמה של הלולים. למרות זאת, הסכים משרד האוצר להגדיל את השתתפותו מ-300 מיליון שקל ל-340 מיליון שקל בלבד.

ארגון מגדלי העופות הגיש למשרד החקלאות מסמך דרישות לשיפור תנאי הרפורמה, אולם עד כה אף סעיף במסמך זה לא אושר והוסכם ע"י המשרד בגלל התנגדות משרד האוצר.
בשל התעלמות משרדי החקלאות והאוצר מדרישות הארגון עד כה, פנה הארגון באמצעות עו"ד גיל עוז משרד עוה"ד עוז לוטן לשרת החקלאות בדרישה תקיפה להכיל בחוק ובתקנות פיצוי לחקלאים אשר יאלצו לפרוש מהענף עקב התנהלות משרדי החקלאות והאוצר. לדברי עו"ד גיל עוז, במידה והממשלה תתעלם מדרישות המגדלים, יפנו אלה לבג"צ על מנת להגן על מקור פרנסתם וזכויותיהם.