בייגל בריאות כתום

מפזרים זרעי דלעת מעל. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות
מתכון של רויטל אדמוני – מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר. הדלעת עשירה בנוגדי חמצון וויטמינים ואפשר לעשות ממנה מנות יצירתיות וטעימות

חומרים

1 כוס קמח תופח

3/4 כוס קמח מלא (חיטה, כוסמין, שיפון)

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית ציפורן טחון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

2 כפיות קינמון טחון

2 כפות זרעי צ'יה

1/4 כוס פשתן טחון

1 כפית מלח

1 גביע יוגורט סויה

1/3 כוס דלעת מבושלת

2 כפות סירופ מייפל

לקישוט

חופן גרעיני דלעת

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים.

שופכים את החומרים היבשים לתוך הרטובים.

מערבבים היטב עם כף עד קבלת בצק אחיד ודביק.

משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם.

במרכז כל כדור עושים חור רחב לקבלת המראה האופייני לבייגל.

על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את כל הבייגל'ס.

מתיזים מים מעל כל בייגל.

מפזרים זרעי דלעת מעל (ניתן לפזר גם שומשום מלא ומלח גבישי).

אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר