אקרמן, יבואנית האלכוהולים, אירחה במלון הבוטיק העסקי לאונרדו שברמת החייל
בת"א, את אוון גאן (Ewan Gunn) – שגריר מותג דיואר'ס בארה"ב; למפגשים עם אלה המשפיעים על מכירת וויסקי – אם בנקודות הקצה בבארים ואם בתקשורת.
אוון גאן בהחלט מרשים בידע שלו, וגם בחביבות רבה וקסם אישי, מלווה בחצאית סקוטית רשמית, מעביר את הבנתו הרבה בהליכי ייצור וויסקי סקוטי ובמותג Dewar's.
הוא כמובן יליד סקוטלנד ובוגר אוניברסיטה בגלזגו. את הקריירה שלו החל
במזקקה אחרת בלימוד מעמיק של ייצור הוויסקי ומורשתו, ובהמשך קיבל את האחריות למכירות הבינלאומיות במזקקת וויליאם קדנהאד, אחת מ- 1,200 יצרניות וויסקי כפי שהוא מספר, אם כי חלקן מייצרות רק עבור רשת שיווק אחת במדינה אחת.
כמי שאוהב לתייר בעולם ובעל ידע בשפות, אוון מעביר הרצאות ומנהל טעימות
בינלאומיות באנגלית, גרמנית וצרפתית, והיום, בתפקיד שגריר מותג ג'ון דיואר (John Dewar) בארה"ב, יש לו טריטוריה חדשה והוא חולק את הידע הנרחב שלו בוויסקי סקוטי עם לקוחותיו, אנשי מקצוע במזון ומשקה ועיתונאים.
נראה כי המשתתפים בסמינרים והסדנאות של אוון הופכים במהרה למעין מביני
עניין בוויסקי סקוטי, בזכות הידע שלו בהיסטוריה של המשקה ושל דיואר'ס, יחד עם הקניית העקרונות של אמנות הבלנד ומאפייני מותג דיואר'ס.
אז אולי עקרונות כן, אבל בקבוקון הוויסקי שאני מהלתי ממספר בקבוקים ובהם וויסקי גריין, פרחוני, וניל, דבש, ומעושן – יצרו נוזל נוראי שממש לא ראוי לשתייה ואפילו לא להרחה בשל רמת העישון הכל כך גבוהה שלו.
אז ניתן למומחים להכין עבורנו את הוויסקי.
Dewar's Blended Scotch Whisky
דיואר'ס וויט לייבל 
וויסקי עגול ומאוזן עם גוף בינוני, המאופיין בטעמי דבש, וניל, אגס ואלון, עם גוף חלק ובינוני ובעל סיומת בינונית ומעט יבשה, עם נגיעה קלה של עשן. הבלנד מורכב מ-40 סינגל מאלטים וגריין וויסקי.
"דיואר'ס וויט לייבל" נמנה על חמישה בלנדים הסקוטים הנמכרים בעולם, ומהווה כ– 15% ממכירת הוויסקי בארה"ב.
מחיר מומלץ לצרכן: 150 ₪
דיואר'ס 12
בלנד המורכב מסינגל מאלטים וגריין וויסקי,שגיל הצעיר ביניהם הוא 12 שנה.
לאחר הערבוב הוויסקי מוכנס לתקופת "חיתון", בה ישנה אינטראקציה חיובית בין סוגי הוויסקי השונים בחבית ונוצרת הרמוניה של טעמים,כך שטעם כלשהו לא יאיל על רעהו.
לדיוארס 12 צבע ענברי עמוק ועשיר וארומה פירותית המלאה, הנובעת מבלנד מועשר בערבוב של צימוקים וענבי סולטנינה, עם רמז קל לאברש סקוטי וסיומת ארוכה ומתמשכת.
מחיר מומלץ לצרכן: 380 ₪
להשיג בחנויות היין והאלכוהול המובחרות ובדיוטי פרי.
והנה כמה דברים שלא ידעתם על דיואר'ס
1. דיואר'ס ווייט לייבל נוצר לראשונה ב-1899 ע"י ג'ון דיואר והמאסטר בלנדר הראשון אייג'יי קמרון.
2. ג'ון דיואר היה הראשון שהבין את החשיבות של מכירת הוויסקי בבקבוק זכוכית עם שם המותג מוטבע עליו.
3. המאסטר דיסטילר הראשון, איי ג'יי קמרון, המציא את תהליך החיתון, בו לאחר ערבוב סוגי הוויסקי השונים, הבלנד מוכנס לתקופת יישון נוספת בחבית ומטרתה למזג בין הטעמים באופן מושלם.
4. ג'ון דיואר הפיק את סרט הפרסומת הראשון למשקה אלכוהולי בקולנוע. בסרטון הוא הסתמך על הקמפיין המודפס שרץ בזמנו "הוויסקי של האבות". ב 1898 הפרסומת הוקרנה על גג בניין הפפר בניו יורק, וגרמה לעצירת התנועה.
5. ב-1891 קיבל נשיא ארה"ב בנג'מין האריסון חבית של וויסקי מהמזקקה. כל העיתונות המקומית יצאה כנגדו, מאחר שהוא תמך בוויסקי תוצרת חוץ במקום בוויסקי המקומי – הבורבון – אבל זה כבר היה מאוחר מדי: דיואר'ס הפך לאחד הוויסקים הנמכרים ביותר בארה"ב עד היום.
6. מזקקת אברפלדי נבנתה ע"י משפחת דיואר ב- 1898, לאחר שג'ון הבין שבכדי לגדול וליצור ביקוש החברה חייבת להבטיח אספקה קבועה של סינגל מאלט איכותי לשימוש בבלנדים שונים.
7. באביב 2000 נפתחה מרכז מבקרים במזקקת אברפלדי, הנקרא "עולם הוויסקי של דיואר'ס" ומארח יותר מ- 30,000 מבקרים מדי שנה.
8. דיואר'ס חגגו את יום הולדתם ה- 160 ב- 2006, וכיום בבעלות החברה המזקקות אברפלדי, קרייגלצ'י, ברקלה, אולטמור ומקדאף. כל הוויסקים המיוצרים במזקקות אלו משמשים בבלנדים, וגם נמכרים כסינגל מאלטים בפני עצמם.
9. היום הבעלות על דיואר'ס היא בידי תאגיד בקרדי מרטיני, אשר בין מותגיו רום בקרדי, וודקה גריי גוס, וורמוט מרטיני, וג'ין בומביי ספייר.

תגובות
0