"הזרע" תציג בתערוכת אגרומשוב את הזנים והפיתוחים של קיץ 2018

זנים ופיתוחים של ירקות ופירות יוצגו על ידי החברה בתערוכה הבינלאומית השנתית הגדולה והוותיקה בישראל לשיווק תוצרת חקלאית טרייה שתתקיים ב- 26-27 ביוני בגני התערוכה בתל אביב

"הזרע" מרכזת מאמצים ביצירת ערך מוסף משמעותי לכל אורך שרשרת האספקה, באמצעות טיפוח ממוקד של זנים ייחודיים של זרעי ירקות ופירות. בתערוכת "אגרומשוב" הקרובה (26-27.6.18) בארגון קבוצת משוב, יוצגו מספר זנים ופיתוחים של "הזרע" שזכו להצלחה ומייצגים את מוצרי החברה. זנים אלהמבטיחים מגוון רחב של תכונות המכוונות לטעמו של הצרכן הסופי, כמו טעם או צבע עז של ירק, וחיי מדף ארוכים.

הזרע תשיק בתערוכה את מלפפון ארומטו – מלפפון יפני איכותי, נגיס וטעים. בעל מרקם חלק, צבע פנימי ירוק, פרי מוצק, נחתך היטב, מתאים מאוד לסלט וגם לאכילה טרי. בעל גודל כפול ממלפפון רגיל, ובעל חיי מדף ארוכים.  משווק ברשת שופרסל וברשת ארומה.

מלון חדש:  אנג'ל -זהו מלון מסוג אננס, טעים ומתוק מדבש. אנג'ל משלב את היתרונות של שני טיפוסי המלון הפופולריים בארץ: גליה ואננס. שילוב זה מביא חווית טעם של קרנצ'יות שמגיעה מטיפוס גליה, מתיקות גבוהה עם שילוב של חמיצות בתוספת ארומה וחיי מדף ארוכים. אנג'ל נבדל בצורתו האובלית במקצת, מוצק ויש לו חיי מדף ארוכים, ולאור יתרונותיו וטעמו המתוק, מצליח במכירות במדינות השונות ברחבי העולם. לפי החברה, המלון החדש זכה לציונים גבוהים במבחני טעימה מקצועיים באירופה.  מלון אנג'ל גדל בחצבה שבערבה, ונמכר כמלון ייחודי ואיכותי ברשת חצי חינם.

חציל "טודלה" הוא מכלוא מטיפוס בלדי-מלכה שחורה. מתוק יותר מחציל רגיל, טעים ומתאים במיוחד לבישול ולמילוי. הטודלה, שגדל בעין איילה ומשווק בשווקים מובחרים, אינו סופח שמן בטיגון, ומכאן ייחודו. מתאים לאוהבי חציל מטוגן שאינו 'שוחה' בשמן, ושומר על ערכיו התזונתיים. לחציל טודלה מראה אגסי עם קליפה מתוחה המעידה על טריותו, וכך גם מומלץ לקנות אותו.

דורה – העגבנייה המתקלפת – עגבניית תמר חדשה (רומא) מבית הזרע. טובה לסלט ולבישול בזכות מוצקות פרי יוצאת דופן, המאפשרת קילוף קל ונוח בעזרת קולפן. נחתכת היטב, ללא נזילות, בעלת מרקם וטעם טובים מאוד. עגבנייה גדולה ואחידה בצורת ביצה, חלקה מאוד. צבע אדום עז, מכילה ליקופן גבוה מהרגיל. עוד בעגבניות – מגי, המשלבת מתיקות וחמיצות, ויש בה בריכוז גבוה של חומרים ארומטיים.

מגי היא עגבניית טעם השייכת לתזונה הים-תיכונית הבריאה, בעלת בשר מוצק ומתאימה לסלט ישראלי, לבישול ולצלייה על הגריל. היא בגודל של עגבנייה רגילה, אך עם טעם מיוחד בזכות הג'ל הירוק המעניק לה ארומה עשירה. בחברה מציינים כי עגבניית מגי פותחה בתהליך הכלאה מסורתי של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן, והיא זכתה בקטגוריות הטעם והטריות במבחן טעימה שנערך ע"י חברת "אנליסט", בו נמצא כי בנוסף לכך ש"מגי" היא הזן המועדף על נסיינים מתחת לגיל 35, היא גם הזן המועדף בקרב אנשים שמעידים על עצמם כאוהבי עגבניות מושבעים. זו עגבנייה בעלת חיי מדף ארוכים – עד כשבועיים ללא קירור, ועד שלושה שבועות בקירור. לרשימת נקודות המכירה והמגדלים המורשים.

 

עגבניית הצ'רי וויטני מוגדרת כעגבניית צ'רי מידי פלאם מבית הזרע, בעלת טעם משובח וטריות הנשמרת לאורך זמן. לעגבנייה מראה דמוי לב, והיא נמכרת על המדף באריזות בצורת לב. ניתן להשאיר את וויטני מחוץ למקרר כשבועיים וככל שהיא אדומה יותר, כך טעמה מתוק יותר. וויטני נוחה לחיתוך ומתאימה לכל צורות הבישול, וכן למגוון סלטים. את וויטני מגדלים במשק נחום במושב מבטחים, שזכה בפרס החקלאי המצטיין מטעם שר החקלאות. וויטני נמכרת ברשתות אושר עד, מגה, ויקטורי, שופרסל וחצי חינם, ובשווקים מובחרים במארז הלב עם המדבקה המקורית.

אבטיח פומה הוא זן של אבטיחים שפותח בחברת הזרע: קומפקטי, מתוק וללא גרעינים, ירוק מבחוץ ואדום מבפנים. מניב אבטיחים קטנים ביחס לגדולים המוכרים, במשקל של 2 -3 ק"ג. לפומה קליפה ירוקה מפוספסת, ששומרת על טריות האבטיח ומבטיחה חיי מדף ארוכים יותר. בחברה מציינים כי זאת בניגוד לאבטיח הקלאסי, בו הקליפה קטנה ביחס לשטח הפנים, שומרת על כמות רבה של פרי בתוכה, ואינה מאפשרת הגנה על כל חלקי הפנים. אבטיח פומה, בשל גודלו, מאפשר לקליפה להעניק הגנה מקסימלית לתוכן. מסתבר כי הוא בולט גם בערכים תזונתיים: עשיר בויטמין C, בטא קרוטן, אשלגן וליקופן, מה שהופך אותו ל"פצצה" של נוגדי חמצון בעלת איכויות בריאותיות רבות. בשל גודלו, הירקן לא צריך לחתוך אותו כדי להקל על הצרכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר