בשנים האחרונות אנו  עדים להתפתחות מהירה של תרבות היין בישראל, ובעקבותיה התפתחות של תיירות יין, בעלת פוטנציאל כלכלי בזכות עצמה ותרומתה לתרבות היין.

כנס חיפה לתיירות השני שיתקיים ב- 22-23.12.2010 באוניברסיטת חיפה, יעסוק בתכנון, פיתוח וניהול של תיירות יין בישראל ובעולם. הכנס מאורגן על ידי המרכז לחקר התיירות, הצליינות והנופש ובית הספר לתיירות של ישראל של אוניברסיטת חיפה.
שותפים לכנס: משרד התיירות, משרד החקלאות, המועצה לגפן היין בישראל, עיריית חיפה, והעמותה לתיירות ונופש חיפה. כמו כן שותפים בארגון הכנס יקבי כרמל ו"איש הענבים".

ביום הראשון של הכנס (יום ד', 22.12.2010) ייערכו מושבים בדגש מעשי ומקצועי, ומטרתו להביא דוגמאות להצלחות של אטרקציות הקשורות בתיירות יין ודרכי יין מהעולם ומהארץ. הזווית הבין-לאומית תינתן על ידי מומחים בעלי ניסיון בתכנון וניהול תיירות יין מאירופה ואגן הים התיכון, והזווית הישראלית תינתן על ידי תיירנים ומנהלים בעלי ניסיון בתיירות יין מאזורי היין השונים של ישראל. פירוט נושאי המושבים וההרצאות בהמשך. בהפסקת הצהריים יפתח בר יין מטעם מרכז היין הישראלי (בורדו ישראל) ומגוון יקבים.

ביום השני (יום ה', 23.12.2010) יתקיים סיור ליקבים, מרכזי מבקרים ואטרקציות של תיירות יין באזור חוף הכרמל וזכרון יעקב – יקב אמפורה, יקב סומק, יקבי כרמל ויקבי בנימינה. בסיור יפגשו המשתתפים עם מנהלי ובעלי יקבים, מנהלי מרכזי מבקרים ואטרקציות שיציגו את עשייתם בתחום תיירות היין. כהמשך לכנס משתתפי הכנס יוזמנו לסדרת סיורים בכל רחבי הארץ שיאורגנו במטרה לחשוף את באי הכנס לדרכי היין של ארצנו.

מוזמנים לקחת חלק בכנס, כמשתתפים פעילים וכשומעים ומגיבים, מנהלי וחברי עמותות תיירות ושלטון מקומי, מנהלי ובעלי תפקידים ביקבים, מורי דרך, מפעילי תיירות פנים ונכנסת, מתכנני תיירות, תיירנים מהמרחב הכפרי והעירוני, חוקרי תיירות, סטודנטים לתיירות ומלונאות, וכל מי שעולם היין ותיירות היין קרוב לליבו.

לפרטים מלאים על הכנס וסיור היקבים ולהרשמה