מעין יהב שבערבה מגיעה היישר על מרכבה: דלעת סינדרלה, שפותחה במראה של דלעת מהאגדות.
בעין יהב אומרים כי הדלעת החדשה מצטיינת בטעם ייחודי השונה מהדלעות המוכרות, ויש לה חיי מדף ארוכים. לכן, עד לאכילתה מציעים שם להסב את הסינדרלה לדלעת נוי יפה כקישוט על המדף או השולחן.
רמי שדה, האגרונום של אגודת חקלאי עין יהב, אומר כי שמה של הדלעת ניתן בשל המבנה שלה, שכולל ציפה דקה יחסית וחלל אוויר גדול עם זרעים. למרות גודלה, שמגיע ל-40 ס"מ, היא קלת משקל.
לקראת השימוש אפשר לחתוך אותה בקלות, ולהשתמש בה למילוי או תבשיל בבישול ארוך בתנור. הודות לגודלה ולטעם העשיר והחמאתי, אומר שדה כי היא תשביע סועדים רבים. הדלעת מצטיינת בתכולת בטא קרוטן גבוהה, שהופך בגוף לוויטמין A.
הסינדרלה היא חלק מסדרת דלעות חדשות שפיתחו חקלאי עין יהב יחד עם אוריג'ין זרעים, וכוללת גם דלעת כחולה ודלעות פחוסות וקטנות. הן מצטרפות לדלעות המיוחדות הקיימות: דלעת ערמונית, ודלעות ענק.
מידע על ירקות מיוחדים בעמוד הפייסבוק "עין יהב"

תגובות
0