טארטלטים שקדים ואגסים ביין

בעזרת כפית ממלאים את הטארטלטים במחית השקדים. מניחים את מניפת האגסים ואופים ב-180 מעלות למשך 18-20 דקות עד קבלת צבע זהוב ויפה. צילום באשערט
יוני טובול – שף מסעדת באשערט הכשרה למהדרין בצפת, מציע מתכון לפאי שקדים ואגסים ביין: "מדובר בקינוח פרווה משובח שאנחנו מגישים במסעדה וזוכה לשבחים רבים מהסועדים"

חומרים לטארטלטים

במסעדה אנו מכינים את הבצק, אך להכנה בבית ניתן לרכוש בצק פריך למאפים מתוקים שמסדרים בתבניות פאי אישיות.

אופים על נייר אפייה ומעליו שעועית או קטניה כלשהי לקבלת צבע בהיר אך אפוי.

למילוי

200 גרם מחמאה רכה

1 כוס סוכר לבן

4 ביצים

20 גרם סוכר וניל

גרידה מלימון אחד

400 גרם שקדים טחונים

אופן ההכנה

מקציפים את המחמאה עם סוכר, סוכר וניל והביצים עד קבלת מרקם אחיד ואוורירי.

מוסיפים את השקדים וגרידת לימון.

צילום באשערט

לאגסים ביין

קולפים 12 אגסים גדולים ויפים

חוצים לשניים ובעזרת כף פריזיאן מוציאים את ליבת הגרעין,

לסיר מעט גבוה יוצקים בקבוק יין אדום יבש, כוס מים, ½ כוס סוכר חום, 2 מקלות קינמון, כוכב אניס, פרוסות תפוז בקליפתו.

מבשלים כ- 40 דקות  עד לריכוך.

מקררים את האגסים ופורסים למניפות.

השלמת הטארטלטים

בעזרת כפית ממלאים את הטארטלטים במחית השקדים.

מניחים את מניפת האגסים.

אופים ב- 180 מעלות למשך 18-20 דקות עד קבלת צבע זהוב ויפה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר