טונה אדומה במעטפת אגוזי קליפורניה על מצע של טרין ירקות שורש בליווי אפונה סינית עם טופו ואגוזי קליפורניה

רכיבים (למנה אחת)טונה אדומה במעטפת אגוזי קליפורניה200 גר' פילה טונה אדומה100 גר' אגוזי קליפורניה גרוסים1 כף חומץ בלסמי1 כף מיץ אשכולית אדומה סחוט טריקורט מלח, פלפל 4 העונותאופן הכנהבמחבת חמה ללא שמן קולים את אגוזי קליפורניה הגרוסים עד להזהבה.במקביל מערבבים את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית, ומשרים את נתח הדג למשך כ- 20 דק' בתוספת כמה גרגירי פלפל 4 העונות.מחממים מחבת פסים (ללא שמן) ומניחים בתוכה את הדג. צורבים כדקה מכל צד . (ממליחים).טובלים את הדג בתערובת האגוזים הקלויים.לרוטב מצמצמים במחבת את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית האדומה. טרין ירקות שורשרכיבים1 בצל קטן1 גזר קטןחצי כרישה 1 שורש פטרוזיליה3 מקלות סלרי 1 בטטה בינונית1 ארטישוק ירושלמי1 שן שום קלופה10 גר' אגוזי קליפורניה גרוסיםמס' ענפי תימין ורוזמריןכף שמן זיתתיבול: מלח, פלפל לבןאופן ההכנהקולפים את הבטטה . מוסיפים ענפי טימין, מורחים במעט שמן זית ,עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל- כ- 30 דק'.קולפים את הארטישוק הירושלמי , מורחים במעט שמן זית, מוסיפים ענפי רוזמרין. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל- כ- 30 דק'.לסיר עם מים רותחים מוסיפים את הבצל, הגזר, הכרישה ושורש הפטרוזיליה. מרתיחים עד לריכוך מלא, מסננים ומייבשים היטב מנוזלים, מוסיפים את שן השום ומועכים הכל יחד + האגוזים. את הבטטה והארטישוק הירושלמי חותכים ומסדרים הכל יחד בשכבות עפ"י צבעים.אפונה סינית עם טופו ואגוזי קליפורניהרכיבים80 גר' אפונה סינית30 גר' טופו2 כפות סויה10 גר' אגוזי קליפורניה שלמים1 שן שום חתוכה לפרוסותגרידת ג'נג'ר נענעכפית שמן שומשוםקישוט: בצל ירוק + ג'וליין רצועות גמבהאופן ההכנהקוצצים את הטופו.משרים את הטופו ברוטב הסויה.במחבת חמה מוסיפים מס' טיפות שמן שומשום, מוסיפים שום, מקפיצים את האפונה הסינית, מוסיפים טופו, ג'ינג'ר, אגוזים ונענע בסיום.מקשטים בעלי נענע טריים ,רצועות בצל ירוק ורצועות גמבה.

רכיבים (למנה אחת)

טונה אדומה במעטפת אגוזי קליפורניה
200 גר' פילה טונה אדומה
100 גר' אגוזי קליפורניה גרוסים
1 כף חומץ בלסמי
1 כף מיץ אשכולית אדומה סחוט טרי
קורט מלח, פלפל 4 העונות

אופן הכנה
במחבת חמה ללא שמן קולים את אגוזי קליפורניה הגרוסים עד להזהבה.

במקביל מערבבים את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית, ומשרים את נתח הדג למשך כ- 20 דק' בתוספת כמה גרגירי פלפל 4 העונות.

מחממים מחבת פסים (ללא שמן) ומניחים בתוכה את הדג. צורבים כדקה מכל צד . (ממליחים).

טובלים את הדג בתערובת האגוזים הקלויים.

לרוטב מצמצמים במחבת את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית האדומה.

טרין ירקות שורש
רכיבים
1 בצל קטן
1 גזר קטן
חצי כרישה
1 שורש פטרוזיליה
3 מקלות סלרי
1 בטטה בינונית
1 ארטישוק ירושלמי
1 שן שום קלופה
10 גר' אגוזי קליפורניה גרוסים
מס' ענפי תימין ורוזמרין
כף שמן זית
תיבול: מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה
קולפים את הבטטה . מוסיפים ענפי טימין, מורחים במעט שמן זית ,

עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל- כ- 30 דק'.

קולפים את הארטישוק הירושלמי , מורחים במעט שמן זית, מוסיפים ענפי רוזמרין. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל- כ- 30 דק'.

לסיר עם מים רותחים מוסיפים את הבצל, הגזר, הכרישה ושורש הפטרוזיליה.

מרתיחים עד לריכוך מלא, מסננים ומייבשים היטב מנוזלים, מוסיפים את שן השום ומועכים הכל יחד + האגוזים. את הבטטה והארטישוק הירושלמי חותכים ומסדרים הכל יחד בשכבות עפ"י צבעים.

אפונה סינית עם טופו ואגוזי קליפורניה
רכיבים
80 גר' אפונה סינית
30 גר' טופו
2 כפות סויה
10 גר' אגוזי קליפורניה שלמים
1 שן שום חתוכה לפרוסות
גרידת ג'נג'ר
נענע
כפית שמן שומשום

קישוט: בצל ירוק + ג'וליין רצועות גמבה

אופן ההכנה
קוצצים את הטופו.

משרים את הטופו ברוטב הסויה.

במחבת חמה מוסיפים מס' טיפות שמן שומשום, מוסיפים שום,
מקפיצים את האפונה הסינית, מוסיפים טופו, ג'ינג'ר, אגוזים ונענע בסיום.

מקשטים בעלי נענע טריים ,רצועות בצל ירוק ורצועות גמבה.

















כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר