רכיבים (למנה אחת)
טונה אדומה במעטפת אגוזי קליפורניה
200 גר' פילה טונה אדומה
100 גר' אגוזי קליפורניה גרוסים
1 כף חומץ בלסמי
1 כף מיץ אשכולית אדומה סחוט טרי
קורט מלח, פלפל 4 העונות
אופן הכנה
במחבת חמה ללא שמן קולים את אגוזי קליפורניה הגרוסים עד להזהבה.
במקביל מערבבים את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית, ומשרים את נתח הדג למשך כ- 20 דק' בתוספת כמה גרגירי פלפל 4 העונות.
מחממים מחבת פסים (ללא שמן) ומניחים בתוכה את הדג. צורבים כדקה מכל צד . (ממליחים).
טובלים את הדג בתערובת האגוזים הקלויים.
לרוטב מצמצמים במחבת את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית האדומה.
טרין ירקות שורש
רכיבים
1 בצל קטן
1 גזר קטן
חצי כרישה
1 שורש פטרוזיליה
3 מקלות סלרי
1 בטטה בינונית
1 ארטישוק ירושלמי
1 שן שום קלופה
10 גר' אגוזי קליפורניה גרוסים
מס' ענפי תימין ורוזמרין
כף שמן זית
תיבול: מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
קולפים את הבטטה . מוסיפים ענפי טימין, מורחים במעט שמן זית ,
עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל- כ- 30 דק'.
קולפים את הארטישוק הירושלמי , מורחים במעט שמן זית, מוסיפים ענפי רוזמרין. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל- כ- 30 דק'.
לסיר עם מים רותחים מוסיפים את הבצל, הגזר, הכרישה ושורש הפטרוזיליה.
מרתיחים עד לריכוך מלא, מסננים ומייבשים היטב מנוזלים, מוסיפים את שן השום ומועכים הכל יחד + האגוזים. את הבטטה והארטישוק הירושלמי חותכים ומסדרים הכל יחד בשכבות עפ"י צבעים.
אפונה סינית עם טופו ואגוזי קליפורניה
רכיבים
80 גר' אפונה סינית
30 גר' טופו
2 כפות סויה
10 גר' אגוזי קליפורניה שלמים
1 שן שום חתוכה לפרוסות
גרידת ג'נג'ר
נענע
כפית שמן שומשום
קישוט: בצל ירוק + ג'וליין רצועות גמבה
אופן ההכנה
קוצצים את הטופו.
משרים את הטופו ברוטב הסויה.
במחבת חמה מוסיפים מס' טיפות שמן שומשום, מוסיפים שום,
מקפיצים את האפונה הסינית, מוסיפים טופו, ג'ינג'ר, אגוזים ונענע בסיום.
מקשטים בעלי נענע טריים ,רצועות בצל ירוק ורצועות גמבה.