טחינה

טחינה היא חומר גלם נפלא. מומלץ פשוט לקחת כפית טחינה גולמית ולהכניס לפה. הטעם המתפשט הוא עונג צרוף. בריאות עם שובע.ניתן כמובן להשתמש בטחינה גולמית באופנים שונים, או להוסיף לה מגוון תוספות ולהשתמש בהם כתוספות.טחינה גולמית ניתן למרוח על הלחם. לזרזף על חציל קלוי באש, או להוסיף לסלט ירקות במקום שמן זית.ביום העצמאות אנחנו משתמשים בסלט טחינה לצד שיפודים, קבבים וסטייקים.לפניכם מתכוני סלטי טחינה מומלצים:   טחינה בסיסית – רותי קרניאל פייןחומרים:כוס טחינהכחצי כוס מים קרים (תלוי כמה אוהבים את הטחינה דלילה או סמיכה)מיץ מלימון או מחצי לימון (לפי אהבתכם)מלח/ פלפל1-2 שיני שום כתוש (ניתן לוותר למי שאינו חובב שום)אופן ההכנה:לערבב כל החומרים ביחד במעבד מזון. לטעום ולתקן טעמיםתוספות מומלצות:1. להוסיף כף רכז רימון לטחינה.2. למתכון הטחינה הבסיסית להוסיף סלק גדול מבושל אותו תרסקו במעבד מזון עם שאר החומרים. תתקבל טחינה יפהפייה וטעימה.3. שלל עשבי תיבול – פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע – לרסק במעבד מזון עם שאר החומרים.4. טחינה פפדיו – פפדיו הוא פרי מדרום אפריקה. למעשה, זהו הפרי האחרון שהתגלה בעולם אחרי הקיווי. פפדיו הוא בעצם פלפל אדום קטנטן, פיקנטי מתוק בטעמים עדינים. הפפדיו מכונה "נשיכת האהבה". זהו פרי מיוחד לאוהבי החריף ומצוין כליווי למשקאות חריפים.להוסיף 8 פלפלh פפדיו. לרסק עם שאר החומרים של הטחינה הבסיסית. תתקבל חריפות מיוחדת לצד מתיקות, ומאוד ייחודית.טחינה מתוקה – בשמת קהלני בכורחומרים: 250 גר' טחינה גולמית200 גר' סילאןכפית ציפורן1/2 כפית הל טחוןכפית קינמון טחון100 מ"ל מים אופן ההכנה:מערבבים את הטחינה עם הסילאן. מוסיפים תבלינים, מערבבים, ובהדרגה מוסיפים את המים.יתכן ולא צריך להוסיף את כל כמות המים.מומלץ למרוח על לחם או פיתה. ניתן להוסיף לשמנת מתוקה מוקצפת.מגוון הטחינות ברשת ספייסס: טחינת אלגימל, טחינת היונה, טחינה קצח, טחינה זהב אורגנית מחאה, טחינה רוסקה – טורקית מקורית

טחינה היא חומר גלם נפלא. מומלץ פשוט לקחת כפית טחינה גולמית ולהכניס לפה. הטעם המתפשט הוא עונג צרוף. בריאות עם שובע.
ניתן כמובן להשתמש בטחינה גולמית באופנים שונים, או להוסיף לה מגוון תוספות ולהשתמש בהם כתוספות.
טחינה גולמית ניתן למרוח על הלחם. לזרזף על חציל קלוי באש, או להוסיף לסלט ירקות במקום שמן זית.
ביום העצמאות אנחנו משתמשים בסלט טחינה לצד שיפודים, קבבים וסטייקים.
לפניכם מתכוני סלטי טחינה מומלצים:

 

טחינה בסיסית – רותי קרניאל פיין
חומרים:
כוס טחינה
כחצי כוס מים קרים (תלוי כמה אוהבים את הטחינה דלילה או סמיכה)
מיץ מלימון או מחצי לימון (לפי אהבתכם)
מלח/ פלפל
1-2 שיני שום כתוש (ניתן לוותר למי שאינו חובב שום)

אופן ההכנה:
לערבב כל החומרים ביחד במעבד מזון.
לטעום ולתקן טעמים

תוספות מומלצות:
1. להוסיף כף רכז רימון לטחינה.
2. למתכון הטחינה הבסיסית להוסיף סלק גדול מבושל אותו תרסקו במעבד מזון עם שאר החומרים. תתקבל טחינה יפהפייה וטעימה.
3. שלל עשבי תיבול – פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע – לרסק במעבד מזון עם שאר החומרים.
4. טחינה פפדיו – פפדיו הוא פרי מדרום אפריקה. למעשה, זהו הפרי האחרון שהתגלה בעולם אחרי הקיווי. פפדיו הוא בעצם פלפל אדום קטנטן, פיקנטי מתוק בטעמים עדינים. הפפדיו מכונה "נשיכת האהבה". זהו פרי מיוחד לאוהבי החריף ומצוין כליווי למשקאות חריפים.
להוסיף 8 פלפלh פפדיו. לרסק עם שאר החומרים של הטחינה הבסיסית.
תתקבל חריפות מיוחדת לצד מתיקות, ומאוד ייחודית.

טחינה מתוקה – בשמת קהלני בכור
חומרים:

250 גר' טחינה גולמית
200 גר' סילאן
כפית ציפורן
1/2 כפית הל טחון
כפית קינמון טחון
100 מ"ל מים

אופן ההכנה:
מערבבים את הטחינה עם הסילאן.
מוסיפים תבלינים, מערבבים, ובהדרגה מוסיפים את המים.
יתכן ולא צריך להוסיף את כל כמות המים.
מומלץ למרוח על לחם או פיתה. ניתן להוסיף לשמנת מתוקה מוקצפת.

מגוון הטחינות ברשת ספייסס: טחינת אלגימל, טחינת היונה, טחינה קצח, טחינה זהב אורגנית מחאה, טחינה רוסקה – טורקית מקורית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר