כשהגענו סמוך לשעת הצהרים ליקב כרמי יוסף, המוכר לרבים כיקב ברבדו – מותג יינותיו, והמיתוג האישי של פרופסור בן עמי ברבדו, שותפו של פרופסור עודד שוסיוב לבעלות על היקב – ליום פתוח מלווה בהרצאה בנושא "יינות העולם החדש והקשר בין יין לבריאות", עמדה השמש באמצע השמיים, קופחת ושואלת אותך כל הדרך מתל-אביב, נאבקת במזגן של הרכב, מדוע לא נשארת בבית לנוח קצת עם עצמך ועם המשפחה בסוף השבוע.
ומאידך, כשביקב כרמי יוסף עושים הטעמת יינות, כמו במבצע צבאי אתה מתכנן לך את הנסיעה לשם בדיוק לשעה כזו, שתתאים לך מאוחר יותר להמשיך ולמשוך משם מעט לכוון דרום מערב אל מושב טל שחר לקבלת שבת ביקב שורק; ברור לך שמנוחת הצהריים כבר לא תהיה, אבל טעימות סוף השבוע יהיו גם יהיו.
על בימת העץ המקורה והמוצלת ישב דוידי שוסיוב, אחיו הבכור של עודד שוסיוב, יינן יקב כרמי יוסף, והסביר לקבוצה של כ- 15 איש על היין, הקשר בינו לבין בריאות, ועל היקב.
לא ברור לי אם מי מהנוכחים שישבו מרותקים, קשובים להרצאתו של דוידי בנושאי יין, ידעו כי מולם יושב ד"ר לרפואה, אחד המומחים למחלות ריאה אצל ילדים העובד בבית החולים הדסה הר הצופים.
עודד, שיצא קצת להתרענן בעת שהגענו, הותיר את מלאכת האירוח וההרצאה בידיו הנאמנות של אחיו הבכור, אחד מהשותפים ביקב אבל מאלו העוסקים יותר בצד המנהלתי.
בכניסה קידם את האורחים איגי אלוני, בנו של יורם אלוני, שותף נוסף ביקב שהוא הגיס מצד אשתו של ד"ר דוידי; עלם חמודות שנישא לא מכבר לעלמה יפת מראה, ולאחרונה אין אירוע יין המכבד את עצמו שלא תמצאו בו את איגי מאחורי עמדת ההטעמה, עושה נפשות ליינות היקב. ניכר עליו כי הוא מחובר בעבותות לעסק, ולא רק בנימי הדם והייחוס המשפחתיים.
קצרה היריעה מלהרחיב ולכתוב שוב אודות הרצאתו של דוידי באירוע הנוכחי, או על תפיסת עולמם של הפרופסורים עודד שוסיוב ובן עמי ברבדו בנושא היין ויינות יקב כרמי יוסף בכלל.
עדיף היה להתרענן מהשרדונה 2006, המרלו 2005, והקברנה סוביניון 2005 החדש שהוטעמו היישר מהדוודים אל דיקנטרים, לצד קוביות גבינה צהובה, פיסות לחם טרי, ומטבל גבינה מעניין.
בכניסה גבו 10 ₪ סמליים שמנוכים ממחיר מיוחד לרוכשי יין במעמד היום הפתוח המתקיים ביום שישי הראשון של חודש – שווה להגיע.
פרטים ואירועים נוספים באתר הבית
www.bravdo.com
יקב כרמי יוסף – ברבדו: אם אתה לא פרופסור, אתה דוקטור
על בימת העץ המקורה והמוצלת ישב דוידי שוסיוב, אחיו הבכור של עודד שוסיוב, והסביר לקבוצה של כ- 15 איש על היין, הקשר בינו לבין בריאות, ועל היקב. לא ברור לי אם מי מהנוכחים שישבו מרותקים, קשובים להרצאתו של דוידי בנושאי יין, ידעו כי מולם יושב ד"ר לרפואה, אחד המומחים למחלות ריאה אצל ילדים העובד בבית החולים הדסה הר הצופים

תגובות
0