כנפיים בפפריקה מעושנת כמון ולבבות ארטישוק

אופים את הכנפיים בתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות כ- 40 דקות
מתכון של השף אהרון לרמן עבור חברת ההסעדה עידית מקבוצת מלונות דן. אופים בתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות כ- 40 דקות

מצרכים

2 ק"ג כנפי עוף נקיות מנוצות

למרינדה

1 כוס שמן זית

1 כוס יין לבן

2 שיני שום קצוצות

2 עלי מרווה

2 ענפי טימין

3 כפות פפריקה מרוקאית מעושנת

2 כפות כמון טחון

1/2 כף סומאק

1 עגבנייה קצוצה דק

אופן הכנת המרינדה

מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה, ויוצקים על הכנפיים. מערבבים היטב מכסים ומניחים ללילה במקרר

10 לבבות ארטישוק מבושל במים (אפשר גם משומר בתנאי שאיכותי)

2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות

10 שיני שום

מלח, פלפל שחור גרוס דק

שמן לטיגון

אופן ההכנה

מסננים את הכנפיים מעודפי הנוזלים של המרינדה.

מטגנים בשמן עמוק עד שהכנפיים משחימות.

מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

מסדרים בתבנית אפייה מחצית מכמות הבצל, הארטישוק והשום, ויוצקים מעט מהמרינדה.

מסדרים את הכנפיים מעל, ואז את שאר הבצל והארטישוק.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 185 מעלות כ- 40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר