מצרכים:
2 כוסות עדשים שחורות אורגניות, מושרות במים
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 בצל מגורד
מעט שמן זית
1 תפוח אדמה מגורד
חצי זר פטרוזליה
כוס אגוזים טחונים
1 ביצה
מעט קמח לפי הצורך
מלח ופלפל לפי הטעם
רבע כפית כורכום
אופן ההכנה (בתנור):
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מבשלים את העדשים עד לריכוך.
טוחנים את כל המרכיבים (פרט לביצה ולקמח) במעבד מזון.
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הביצה.
מתבלים במלח, פלפל וכורכום.
מוסיפים קמח עד שמרגישים כי התערובת יבשה ויציבה.
בעזרת ידיים משומנות בשמן זית יוצרים לביבות ומסדרים על מגש תנור עם נייר אפייה.
אופים עד השחמה (או מטגנים בשמן חצי עמוק).