דאל מקאני (תבשיל עדשים ושעועית אדומה)

מצרכים:120 גרם עדשים שחורות, מושרות במים למשך לילה30 גרם שעועית אדומה מושרית ½ 1 ליטר או ¼ 6 כוסות מיםמלח20 גרם או 3 וחצי כפות ג'ינג'ר1 כף שום כתוש120 מ"ל רסק עגבניות5 גרם או 1 כפית אבקת פפריקה אדומה120 גרם או ½ כוס מרגרינההוראות הכנה:מסננים את העדשים והשעועית ושמים בסיר בינוני. מוסיפים את המים וממליחים לפי הטעם. מביאים לידי רתיחה, ומבשלים עד ש- 2/3 מהמים התאדו. בעזרת כף עץ מועכים את העדשים והשעועית כנגד שולי הסיר. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, רסק העגבניות הפפריקה האדומה ו- 100 גרם (7 כפות) מהמרגרינה. מבשלים מכוסה על אש קטנה כ- 45 דקות. מורידים מהאש, מעבירים לקערת הגשה, ומעטרים במרגרינה הנותרת. ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

מצרכים:
120 גרם עדשים שחורות, מושרות במים למשך לילה
30 גרם שעועית אדומה מושרית
½ 1 ליטר או ¼ 6 כוסות מים
מלח
20 גרם או 3 וחצי כפות ג'ינג'ר
1 כף שום כתוש
120 מ"ל רסק עגבניות
5 גרם או 1 כפית אבקת פפריקה אדומה
120 גרם או ½ כוס מרגרינה

הוראות הכנה:
מסננים את העדשים והשעועית ושמים בסיר בינוני. מוסיפים את המים וממליחים לפי הטעם. מביאים לידי רתיחה, ומבשלים עד ש- 2/3 מהמים התאדו.
בעזרת כף עץ מועכים את העדשים והשעועית כנגד שולי הסיר. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, רסק העגבניות הפפריקה האדומה ו- 100 גרם (7 כפות) מהמרגרינה.
מבשלים מכוסה על אש קטנה כ- 45 דקות.
מורידים מהאש, מעבירים לקערת הגשה, ומעטרים במרגרינה הנותרת.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר