רכיבים
100 גרם עדשים חומות
250 גרם פטריות מגוונות קצוצות
1 פרוסת דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ
2 מקלות סלרי
1 תפוח אדמה גדול
1 כוס יין לבן
½ כוס רוטב סויה
1 כוס רוטב עגבניות ביתי
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
1 כף אבקת שום
1 כפית כמון
½ כפית אגוז מוסקט
1 כף שמן כמהין
לקישוט
עירית קצוצה
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים אל דנטה (כ-25 דקות) עם קורט מלח וכמון.
מסננים ושמים בצד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל והסלרי שנקצץ עם כף נדיבה של שמן זית.
כשמזהיבים מוסיפים את הפטריות הקצוצות ואת הדלעת בקוביות קטנות.
מבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.
מוסיפים את היין הלבן.
ממשיכים בבישול עד שהאלכוהול מצטמצם.
מוסיפים את העדשים ורוטב העגבניות.
מערבבים היטב ומניחים ל-15 דקות.
יוצקים לתבנית אפיית פאי.
פורסים את תפוח האדמה לפרוסות דקות מאוד (עדיף במנדולינה).
את הפרוסות מתבלים באופן אחיד בשמן כמהין, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מלח.
מכסים את המנה עם פרוסות תפוח אדמה עד כיסוי מלא.
אופים ב-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
מוציאים מהתנור ומקשטים בעירית קצוצה לפני ההגשה.
מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה