לזניה לפסח של חלי ממן

על המצה העליונה מורחים את 1/5 הרוטב שנשאר. מפזרים את הגבינה המגוררת. אופים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות. צילום שאטרסטוק לחלי ממן
חלי ממן – רשת תמיכה לאורח חיים בריא. שיטה שדוגלת באכילה מאוזנת המלמדת לאכול במידתיות מהכול. בחלי ממן יש צוות של דיאטניות, מנטורים ותומכי הרזיה שמלווים את המשתתפים לאורך כל הדרך ועוזרים לכל אחד ואחת למצוא את הידיעה שזה אפשרי

רכיבים ל-3-4 מנות לזניה

למילוי

1 כוס מים רותחים

 2 כפות רסק עגבניות

 שן שום כתושה

 4 עגבניות מקולפות ומגוררות

 1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק

 1 בצל גדול קצוץ דק

מלח, פלפל לבן

לרוטב

4 מצות מלאות

 1 גביע קוטג' 5%

 1 ביצה

 1/3 כוס חלב

1/3 כוס פתיתי גבינת עמק (60 גרם)

אופן ההכנה

להכנת הרוטב

מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהופך לשקוף. 

מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ ומאדים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, שום כתוש, תבלינים ומים רותחים.

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.

מניחים מעט להצטנן.

מערבבים את הקוטג' עם הביצה והחלב.

להכנת הלזניה

לוקחים תבנית חסינת אש שהגודל שלה מתאים למצה שלמה.

יוצקים 1/5 מרוטב העגבניות בתחתית התבנית.

מניחים מעל את המצה הראשונה.

מעל המצה מפזרים 1/5 מרוטב העגבניות ו-1/3 מתערובת הקוטג'.

מכסים במצה השנייה. 

מרכיבים את  שתי המצות האחרון באופן זהה (רוטב עגבניות, תערובת קוטג' ומצה).

על המצה העליונה מורחים את 1/5 הרוטב שנשאר.

מפזרים את הגבינה המגוררת.

אופים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר