רכיבים ל-3-4 מנות לזניה
למילוי
1 כוס מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
שן שום כתושה
4 עגבניות מקולפות ומגוררות
1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ דק
מלח, פלפל לבן
לרוטב
4 מצות מלאות
1 גביע קוטג' 5%
1 ביצה
1/3 כוס חלב
1/3 כוס פתיתי גבינת עמק (60 גרם)
אופן ההכנה
להכנת הרוטב
מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ ומאדים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, שום כתוש, תבלינים ומים רותחים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.
מניחים מעט להצטנן.
מערבבים את הקוטג' עם הביצה והחלב.
להכנת הלזניה
לוקחים תבנית חסינת אש שהגודל שלה מתאים למצה שלמה.
יוצקים 1/5 מרוטב העגבניות בתחתית התבנית.
מניחים מעל את המצה הראשונה.
מעל המצה מפזרים 1/5 מרוטב העגבניות ו-1/3 מתערובת הקוטג'.
מכסים במצה השנייה.
מרכיבים את שתי המצות האחרון באופן זהה (רוטב עגבניות, תערובת קוטג' ומצה).
על המצה העליונה מורחים את 1/5 הרוטב שנשאר.
מפזרים את הגבינה המגוררת.
אופים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות.