מצרכים
¼ כוס שיבולת שועל
1 כפית סוכר חום
1 כף חמאה מומסת
¼ כפית קינמון טחון
1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל
1 ו-3/4 כוסות קמח לכל מטרה
½ כוס סוכר חום
1 ו-1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
½ כוס רסק תפוחים לא ממותק
½ כוס חלב חלב
¼ כוס שמן צמחי שמן צמחי
1 ביצה טרופה קלות
1 כפית תמצית וניל
1 תפוח קלוף וקצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
משמנים תבנית מאפינס של 12 כוסות או מרפדים בציפוי נייר.
מערבבים יחד בקערה קטנה 1/4 כוס שיבולת שועל, 1 כף סוכר חום, חמאה מומסת ו-1/4 כפית קינמון.
מערבבים יחד בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, סוכר חום, קינמון, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מערבבים יחד בקערה אחרת רסק תפוחים, חלב, שמן, ביצה ותמצית וניל.
מערבבים את תערובת רסק התפוחים לתוך תערובת הקמח רק עד שכול המרכיבים נרטבים ומערבבים פנימה תפוח.
מכניסים כף תערובת תפוחים לתוך כוסות מאפינס – בערך 2/3 גובה.
מפזרים את תערובת שיבולת השועל באופן שווה על כל מאפין.
אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש.
בודקים עם קיסם עד שיוצא נקי. אם הקיסם נקי – המאפין מוכן.