מסעדת 'מידל איסט' – כשהמזרח התיכון מגיע ל(דרך) מנחם בגין

פאסט פוד צמחוני שבמרכזו "סביח פלאפל מושקע תחת קונספט המנות שהכי מאפיינות את המזרח התיכון במקסימום הקפדה". צילום אסף צדיק
זהו סניף שני של רשת 'מידל איסט' הצומחת (השלישי יהיה במגדל המסחר והעסקים שבהקמה מול סינמה סיטי גלילות) כשהראשון פועל כבר שנה וחצי ברחוב יגאל אלון בתל אביב

בשבוע שעבר שמעתי על מסעדת סביח-פלאפל צמחונית עם נגיעה טבעונית (שווארמה סייטן), בלב אזור הסיטי של תל אביב בדרך מנחם בגין 29 ובו תערובת של חברות ביטוח, הנהלות בנקים וחברות ביטוח, הרבה הייטק כמובן, וסליחה אם שכחתי ברוקרים וסוכני ביטוח, וכמובן מוסכים ובתי מלאכה שפעם היו כוכבי האזור.

צילום אסף צדיק

מדובר בסניף שני של רשת 'מידל איסט' הצומחת (השלישי יהיה במגדל המסחר והעסקים שבהקמה מול סינמה סיטי גלילות) – הראשון פועל כבר שנה וחצי ברחוב יגאל אלון 94 תל אביב.

צילום אסף צדיק

כשהגענו לשם בחמישי האחרון ב-12:15, כבר היו מספר אנשים בתור להזמנת ארוחת הצהרים שלהם, ואחדים כבר ישבו ליד שולחנות ברחבה החיצונית עם מוזיקה שמחה ברקע, אך נראה כי הרוב לוקחים והולכים לאכול במקומות עבודתם.

צילום מורן אליאסף

ב-12:30 הגיע נחיל של רעבים למקום, כשבאופן מפתיע הצוות היעיל במקום טיפל בהם במהירות, וכך גם באלה שהגיעו אחריהם – פאסט פוד צמחוני שבמרכזו "סביח פלאפל מושקע תחת קונספט המנות שהכי מאפיינות את המזרח התיכון במקסימום הקפדה", הם מגדירים את עצמם בצדק, עם צ'יפס לוהט, פיתות נהדרות אפויות באדים ועוד מגוון סלטים ותוספות (פירוט בהמשך) – את הכול עושים כאן במקום, אף סלט אינו קנוי.

צילום עוז חיון

שוחחנו עם אסף לבקוביץ, אחד השותפים במקום יחד עם יגאל ושי פסטרנק. יגאל ותיק בתחום המסעדות, ובבעלותו שלושה סניפים של רשת 'צ'יקן סטיישן'. "יגאל חיפש תחום מסעדנות לא טרנדי, ועמיד בשינויי אופנה, ורצה להצטיין בו – להעלות לרמה אחרת בכול חומרי הגלם והמאכלים שמכינים מהם", כך אסף.

צילום עוז חיון

וכפי שאומר יגאל פסטרנק: "אנחנו נותנים פתרון צמחוני טבעוני זול מול האלטרנטיבות, כשב-32 ₪ מקבלים פיתה איכותית מלאה בחומרי גלם ללא פשרות על הטיב שלהם ועל רמת ההכנה מהם – ירקות מובחרים, ביצים אורגניות, אפילו הפול המצרי מגיע כבר מקולף בשקיות ואקום, והפלאפל שלנו עשוי לפי מתכון סודי".   

צילום עוז חיון

 תשומת הלב שניתנת כאן לחומרים נמשכת גם בהכנה: "ביצים חומות שבושלו לילה שלם, תפוחי אדמה שנצלו בתנור במשך שעות עד שהתקרמלו, מטבוחה שבושלה שש שעות, כדורי פלאפל פריכים, והסלטים טריים" – האמירות על הטעם והאיכות כאן נבדקו אישית על ידי חברי אסף  ועל ידי, מה שנקרא אמת בכרסום.

לפני התפריט ומחירים, כמה מילים על קידום 'מידל איסט', ששבועיים אחרי הפתיחה כבר עובדת בווליום מרשים. "עשינו קצת חשיפה בטיקטוק ואינסטגרם שעושים את העבודה", אומר אסף, "בטיקטוק היו לנו כבר כ-200,000 צפיות בלי מימון".

צילום עוז חיון

התפריט במידל איסט כולל שתי מנות עיקריות סביב סביח וסביב פלאפל: סביח – מנה סביח 28 ₪; לאפה סביח 32 ₪; מידל סביח 20 ₪. פלאפל  – מנה פלאפל 25 ₪; לאפה פלאפל 29 ₪; מידל פלאפל 18 ₪. בין התוספות – צ'יפס טמפורה ("אבו נפחא") 18 ₪; צלחת צ'יפס 18 ₪ ועוד.

צילום מורן אליאסף

בין המנות החדשות שהתווספו לתפריט במידל איסט החדשה: פיתה שווארמה טבעונית 38 ₪; לאפה שווארמה טבעונית 42 ₪. מגוון סלטים: סלט סביח 43 ₪; סלט פלאפל 40 ₪; סלט שווארמה טבעונית 50 ₪.

צילום מורן אליאסף

מבחר מנות חומוס (המנה מגיעה עם שתי פיתות שוות ביותר, חמוצים וחריף) – חומוס טחינה 32 ₪; חומוס מסבחה 32 ₪; חומוס טחינה פול 32 ₪; חומוס פלאפל 37 ₪; משולש חומוס פול מסבחה 35 ₪; חומוס סביח 40 ₪; חומוס שווארמה טבעונית 48 ₪. (המחירים נכונים לחודש מרץ 24).

בשורה התחתונה: אכלנו, נהנינו, גם מהאווירה במקום ויעילות וחביבות הצוות. בהחלט מקום ראוי וטעים לעובדים בסביבה. כשמספר הצמחונים והטבעונים הולך וגדל, 'מידל איסט' פשוט נדרשה כאן.

מידל איסט – כשר רבנות ת"א. מנחם בגין 29 ת"א. ראשון – חמישי ; 10:00-20:00; סניף יגאל אלון 94 ת"א. ראשון-חמישי 11:00-17:00. טלפונים: 054-6204995, 053-2456174. פייסבוק ואינסטגרם: מידל איסט. אתר בלינק כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר