מרמלדת חבושים

חומרים:1 ק"ג חבושים יפים וגדוליםסוכר (כמות בהמשך)מיץ מלימון אחדאופן ההכנה:לקלף את החבושים, לחתוך לפלחים ולהוציא את ליבת הפרי עם הגרעינים.להעביר את הפלחים לסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל עד שהפלחים רכים אך לא מתפוררים (מספר דקות מהרתיחה).לסנן ולהניח על המסננת כדי להרחיק כל שארית מים אפשרית.לטחון במטחנת בשר עם רשת 6 או 4 מ"מ.כמות הסוכר צריכה להיות ביחס ישיר לכמות הפרי. משמע: אם יש לאחר הטחינה 3 כוסות פרי, יש להוסיף 3 כוסות סוכר.להניח את הסוכר, הפרי הטחון ומיץ הלימון בסיר, להביא לרתיחה על אש נמוכה. יש לערבב בתדירות גבוהה כדי שהנוזל הסמיך לא יתיז. כדי לבדוק אם המרמלדה סמיכה מספיק, יש לקחת כמות קטנה עם כפית ולטפטף על צלוחית. אם המרמלדה לא משחררת נוזלים עודפים על הצלחת, יש להסיר מהאש.את המרמלדה יש להעביר לתבנית ולשטח לעובי של כשני ס"מ. לצנן היטב.רצוי ומומלץ לכסות את התבנית בבד גבינה או גאזה צפופה, ולהניח באוויר הפתוח מספר ימים כדי לייבש ולייצב את המרמלדה.אפשר לחתוך לכל צורה רצוייה ולאחסן במקרר בכלי סגור לתקופה של עד כמה חודשים.

חומרים:
1 ק"ג חבושים יפים וגדולים
סוכר (כמות בהמשך)
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
לקלף את החבושים, לחתוך לפלחים ולהוציא את ליבת הפרי עם הגרעינים.
להעביר את הפלחים לסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל עד שהפלחים רכים אך לא מתפוררים (מספר דקות מהרתיחה).
לסנן ולהניח על המסננת כדי להרחיק כל שארית מים אפשרית.
לטחון במטחנת בשר עם רשת 6 או 4 מ"מ.
כמות הסוכר צריכה להיות ביחס ישיר לכמות הפרי. משמע: אם יש לאחר הטחינה 3 כוסות פרי, יש להוסיף 3 כוסות סוכר.
להניח את הסוכר, הפרי הטחון ומיץ הלימון בסיר, להביא לרתיחה על אש נמוכה. יש לערבב בתדירות גבוהה כדי שהנוזל הסמיך לא יתיז.
כדי לבדוק אם המרמלדה סמיכה מספיק, יש לקחת כמות קטנה עם כפית ולטפטף על צלוחית. אם המרמלדה לא משחררת נוזלים עודפים על הצלחת, יש להסיר מהאש.
את המרמלדה יש להעביר לתבנית ולשטח לעובי של כשני ס"מ. לצנן היטב.
רצוי ומומלץ לכסות את התבנית בבד גבינה או גאזה צפופה, ולהניח באוויר הפתוח מספר ימים כדי לייבש ולייצב את המרמלדה.
אפשר לחתוך לכל צורה רצוייה ולאחסן במקרר בכלי סגור לתקופה של עד כמה חודשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר