מרק בצל צרפתי

כשהבצל משחים לצבע חום עמוק מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסילאן ו- 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה
שוקיט (Shookit) – רשת חנויות מתמחות ואתר אונליין למשלוחי פירות, ירקות "ועוד מלאאא דברים טובים" מציעה מתכון למרק בצל צרפתי במיוחד לימי החורף הקרים

חומרים ל-6 מנות

 למרק

5 בצלים לבנים

5 בצלים סגולים

5 כפות שמן זית

1 וחצי כפות קמח

½ כף סילאן

2 כפות חמאה (לא חובה – אפשר תחליף צמחי או בלי)

2 גבעולי תימין

2 ליטר מים

לצנימים

לחם כפרי

שמן זית

גבינת מנצ'גו מגורדת

אילוסטרציה. נוצר ע״י רועי רוגל

אופן ההכנה

קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות.

מניחים בסיר רחב ללא שמן ומדליקים את האש.

מתחילים לאדות את הבצל כ- 10 דקות עד שמתחיל לאבד את נפחו.

מוסיפים ⅓ כוס מים וממשיכים באידוי על אש גבוהה.

כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השמן והחמאה (אם רוצים).

ממשיכים בטיגון על אש נמוכה עם מכסה סגור לעוד 30 דקות לפחות תוך ערבוב כל מספר דקות – זהירות שלא יישרף.

כשהבצל משחים לצבע חום עמוק מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים את הסילאן ו- 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה לפחות 60 דקות עד קבלת טעם עשיר.

לקראת סוף הבישול מוסיפים את גבעולי התימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת הצנימים

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

מסדרים את פרוסות הלחם על תבנית.

מזלפים מעט שמן זית על כל פרוסה ומפזרים גבינה מגורדת.

מכניסים לתנור ל- 3-4 דקות עד שהגבינה נמסה והלחם פריך.

הגשה

מעטרים את המרק בעלי תימין.

מגישים את הצנימים לצד המרק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר