מרק כפרי בשרי עם ירקות וקטניות

בסיר רחב על להבה חזקה מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד השחמת הבשר
דוד אלחדף שף רשת BBB מציע מתכון למרק כפרי עם ירקות וקטניות קל להכנה בבית, לא דורש מאמץ וטעים במיוחד. מרק סמיך גדוש בירקות קטניות בורגול וקינואה ומהווה ארוחה שלמה שאינה משמינה המוגשת בצלחת אחת אך יחד עם זאת מחממת בימי החורף הקרים

רכיבים ל-10 מנות

¼ כוס שמן

4 בצלים לבנים בינוניים חותכים לקוביות 1X1 (830 גרם)

3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות 1X1 (330 גרם)

1 ענף חתוך קוביות 1X1 (90 גרם)

8-9 שיני שום קצוצות דק (80 גרם)

½ קופסת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות 1X1 (100 גרם)

1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1X1 (250 גרם)

1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות 1X1 (170 גרם)

1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק (40 גרם)

1 צרור כוסברה קצוץ דק (40 גרם)

8-9 עלי בזיליקום קצוצים דק (8 גרם)

אורגנו טרי מ- 2 ענפים קצוץ דק (8 גרם)

1 כוס עדשים שחורות מבושלות (330 גרם)

½ כוס בורגול מבושל ( 170 גרם)

½ כוס קינואה אדומה או לבנה מבושלת (170 גרם)

1 כף שטוחה של מלח דק (4 גרם)

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון (4 גרם)

1 כפית שטוחה כמון (4 גרם)

4 ליטר מים

1.5 ק"ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות קטנות

אילוסטרציה. נוצר ע״י רועי רוגל

אופן ההכנה

בסיר רחב על להבה חזקה מחממים את השמן.

מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי ומטגנים עד הזהבה.

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד השחמת הבשר.

מוסיפים את השום והפלפלים.

ממשיכים באידוי עד ריכוך כל הירקות.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים באידוי ומוסיפים את העגבניות.

פותחים את התבלינים עם מעט מהמים (כדי למנוע גושים).

מוסיפים את כל המים ומביאים לרתיחה.

מכפים את הקצף מעל.

מוסיפים את העדשים, קינואה ובורגול.

מוסיפים את כל העשבים ומכבים את האש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר