מרק בשר ושעועית לבנה עשיר של חלי ממן

מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים. מסננים את השעועית ושוטפים היטב ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים. צילום pexels
חלי ממן – רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מציעה מתכון למרק שיחמם את החורף הקר. זהו מרק עשיר שכל מנה ממנו מהווה ארוחה שלמה בפני עצמה עם חלבונים, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים

מצרכים ל-4 מנות

1 כף שמן זית

500 גרם פילה מדומה-פאלש (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם שעועית לבנה יבשה

2 גזרים

2 בצלים קצוצים

3 גבעולי סלרי

4 עגבניות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

תיבול

פפריקה מתוקה- כף שטוחה

פפריקה חריפה – כפית

כמון – כפית

פלפל שחור – כפית

מלח – כפית

מים- 5 כוסות

לקישוט

פטרוזיליה או כוסברה (לא חובה)

אופן ההכנה

משרים את השעועית הלבנה לילה לפני עם מים וכפית סודה לבישול.

קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות או פרוסות ומגרדים את העגבניות.

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכול הכיוונים ומוציאים לקערה נפרדת.

מוסיפים לאותו סיר בצל קצוץ, שום וגזר, מבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים.

מסננים את השעועית ושוטפים היטב ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים.

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-120 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול, במידה וצריך מוסיפים עוד מים.

המרק מוכן כאשר השעועית והבשר רכים.

ניתן לפזר מעל המרק עלי כוסברה או פטרוזיליה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר