מרק קרם אפונה

מחזירים את המחית לסיר. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם. יוצקים לקערות. מוסיפים כפית שמנת חמוצה ומגישים
חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם המייבאת ומשווקת מוצרי מזון ומשקאות חולקת מתכון למרק קרם אפונה להכנה קלה בבית

מצרכים

1 שקית אפונה כמו של טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים

1 כרישה קצוצה

1 גזר קלוף וקצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 שן שום

1 ענף תימין טרי

1.5 ליטר מים – 6 כוסות

צרור קטן פטרוזיליה קצוצה דק

50 גרם חמאה או 6 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל לבן

שמנת חמוצה להגשה (לא חובה)

אילוסטרציה. נוצר ע״י רועי רוגל

אופן ההכנה

ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה.

מוסיפים את הגזר, כרישה, בצל ושום.

ממליחים מעט ומערבבים.

מטגנים את הירקות בחמאה על להבה בינונית נמוכה למשך כ- 10 דקות עד שמתרככים מאוד.

מוסיפים את האפונה.

מערבבים היטב ומבשלים עוד כשתי דקות.

מוסיפים את תפוחי האדמה יחד עם המים ומביאים לרתיחה עדינה.

מוסיפים את ענף התימין.

מכסים ומבשלים למשך כ- 30 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך) על אש נמוכה.

בעזרת מצקת מעבירים כשליש מהמרק למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה.

מחזירים את המחית לסיר.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי טעם.

יוצקים לקערות.

מוסיפים כפית שמנת חמוצה ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר