חומרים
1 ק"ג שעועית לבנה (להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול)
100 גרם שמן קנולה או סויה
250 גרם בצל לבן חתוך לקוביות
50 גרם שום פרוס
100 גרם סלרי גבעול קצוץ
250 גרם גזר חתוך לקוביות
100 גרם גמבה אדומה חתוכה לקוביות
250 גרם תפוח אדמה חתוך לקוביות
250 גרם כרוב לבן פרוס
500 גרם נפוליטנה (רוטב עגבניות עם הרבה ירקות שורש)
1 כף רוטב פרסייד (שמן זית, לימון, מלח ושום כתוש)
4 ליטר מים
30 גרם מלח
30 גרם סילן
50 גרם פטרוזיליה (חופן)
50 גרם בצל ירוק (חופן)
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית הלבנה בהרבה מים עד ריכוך מוחלט.
מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש.
מטגנים את הבצל והשום, פרסייד.
מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה.
מטגנים כמה דקות.
מוסיפים את הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה.
מוסיפים את המים ומרתיחים.
מוסיפים את השעועית, תפו"א וכרוב.
מרתיחים שוב.
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 60 דקות (עד ריכוך הגזר).
מורידים עם מצקת את הקצף מעל המרק
מוסיפים מלח, סילאן, פטרוזיליה ובצל ירוק ומערבבים.
טועמים, מתקנים טעם במקרה הצורך.
מחלקים שווה בין שתי קופסאות את הנוזל יחסית לשעועית.
מאחדים תכולת הקופסאות בהגשה
מומלץ להגיש עם בצל ירוק.
תגובה אחת
נפוליטנה ופרסייד, מהיכן משיגים את הרטבים האלו? ואם להכין לבד מה היחסים??