מרק שעועית עשיר

מורידים עם מצקת את הקצף מעל המרק. מוסיפים מלח, סילאן, פטרוזיליה ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים טעם במקרה הצורך. צילום אמיר מנחם
אלעד אמסלם – השף הראשי של רשת קפה גרג, מציע מתכון של מרק שעועית עשיר ומלא בטעמים; חלק מתפריט חורף 2023 של רשת גרג שניתן להכין גם בבית בלי מאמץ

חומרים

1 ק"ג שעועית לבנה (להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול)

100 גרם שמן קנולה או סויה

250 גרם בצל לבן חתוך לקוביות

50 גרם שום פרוס

100 גרם סלרי גבעול קצוץ

250 גרם גזר חתוך לקוביות

100 גרם גמבה אדומה חתוכה לקוביות

250 גרם תפוח אדמה חתוך לקוביות

250 גרם כרוב לבן פרוס

500 גרם נפוליטנה (רוטב עגבניות עם הרבה ירקות שורש)

1 כף  רוטב פרסייד  (שמן זית, לימון, מלח ושום כתוש)

4 ליטר מים

30 גרם מלח

30 גרם סילן

50 גרם פטרוזיליה (חופן)

50 גרם בצל ירוק (חופן)

צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

מבשלים את השעועית הלבנה בהרבה מים עד ריכוך מוחלט.

מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר חדש.

מטגנים את הבצל והשום, פרסייד.

מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה.

מטגנים כמה דקות.

מוסיפים את הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה.

מוסיפים את המים ומרתיחים.

מוסיפים את השעועית, תפו"א וכרוב.

מרתיחים שוב.

מנמיכים את האש ומבשלים כ- 60 דקות (עד ריכוך הגזר).

מורידים עם מצקת את הקצף מעל המרק

מוסיפים מלח, סילאן, פטרוזיליה ובצל ירוק ומערבבים.

טועמים, מתקנים טעם במקרה הצורך.

מחלקים שווה בין שתי קופסאות את הנוזל יחסית לשעועית.

מאחדים תכולת הקופסאות בהגשה

מומלץ להגיש עם בצל ירוק.

 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר