"אנו חיים בתוהו ובוהו, וכמות הילדים ששותים ולוקחים סמים היא פשוט מטורפת. אני לא רואה כל הבדל לטובה בשנים האחרונות, למרות הפעילויות היותר ויותר רחבות שעושים כל הגופים". כך אמר ניצב בדימוס אריה עמית, בישיבה משותפת של ועדת הפנים
והגנת הסביבה והוועדה למאבק בנגע הסמים בכנסת, בנושא "אלכוהול וסמים במוקדי בילוי- כיצד להתמודד עם התופעה"
"הדבר הראשון הוא נושא הפיצוציות", ציין אריה עמית. "אומרים שיש חוקים ואכיפה, אך מנהלי הפיצוציות והבעלים צוחקים מכולם. מוכרים שם בניגוד לחוק בצורה מוחלטת ובכמויות אדירות משקאות לילדים וסמים מכל מיני סוגים, וכל פעם הגופים של המדינה מנסים לרדוף אחרי סוג הסם החדש שמישהו רוקח בבית. מוכרים את זה במשך תקופה של עד שנה וחצי עד שמכניסים את זה לחוק הסמים. היצרנים משנים משהו קטן בשקיות האלה, ושוב רודפים אחריהם שנה וחצי, בשעה שאפשר על פי חוק הרוקחות לחסל אותם.
וכשמוכרים וודקה בבקבוקי מים, כדי שאנשים לא יידעו שזה וודקה, אפשר על ידי סמכויות ראש העיר לסגור את הפיצוציות האלה. העובדה יש יותר ויותר פיצוציות נובעת מכך שהם מרוויחים הון תועפות בכך שהם עושים מה שהם רוצים. כל עוד המקור הזה, שהוא מאוד משמעותי, גם לשתייה חריפה לילדים וגם לסמים מכל הסוגים, פועל, וכל עוד לא תהיה מלחמת חורמה מוצלחת בפיצוציות האלה, כל היתר זה דיבורים."
בר מצווה? בר אקטיבי
בישיבה העלה יהודה כהן, מנכ"ל התאחדות בעלי אולמות וגני אירועים בישראל, את בעיית השכרות של ילדים בני 13 בארועים. "אנחנו נחשפים לזה מגיל 13, מהבר מצווה בו יש בר אקטיבי, שתפקידו לשכר את המשתתפים, מילדים בני 13 ועד אחרון המשתתפים, הוא חייב לשכר אותם. מביאים אותם בכוח, הם רצים בתוך הריקודים, מחלקים באגרסיביות, והפועלים מקבלים שכר תמורת זה. אין עליהם פיקוח, אין עליהם שום אכיפה. כולם עוצמים את העיניים ביודעין. ואנחנו מדברים פה על הסברה. בעל אולם אירועים שהלך להפריד בין שני ניצים שיכורים מצא את מותו – רועי ברינג ז"ל מאולמי "דל-וינו". אנחנו מכירים את התופעה חדשות לבקרים. מותר לאנשים לשתות בלי כסף, חינם, כמה שאתם רוצים, בלי הגבלה, ואנחנו עוצמים את העיניים".
סופי שבוע במגזר הערבי
חבר הכנסת חמד עמאר אמר בישיבת הוועדות: "בסופי שבוע במגזר הערבי סכנת חיים לצאת עם הרכב. ילדים בני 16, 17, 18, מסתובבים שם שיכורים במכוניות, נוסעים במהירות מופרזת, ואף אחד לא אוכף את החוקים במגזר הערבי.
הבילוי של בני המיעוטים זה לקנות אלכוהול, לנסוע עם האוטו, לעמוד בצד על איזו גבעה ולהשתכר ואז לנהוג. זה בדיוק מה שקורה במגזר הערבי. פעם היו מתביישים לקנות בקבוק אלכוהול – אם האבא רצה לשתות הוא היה מכסה את זה איכשהו, שאף אחד לא יראה שקנה בקבוק אלכוהול. כיום הצעירים מתגאים בזה, קונים ושותים ברחוב"
ארגון "עולם ללא סמים" הינו ארגון לא ממשלתי של מתנדבים, הפועל בתחום החינוך והבאת ידע אמיתי על סמים ואלכוהול לילדים ונוער.
הארגון, אשר הוקם על ידי ארגון הסנטולוגיה, עובד עם בני נוער, הורים, מחנכים, ארגוני מתנדבים אחרים, ועם כל מי שיש לו רצון לעזור לאנשים לנהל חיים נקיים משימוש בסמים.

תגובות
0