לחם פורים מרוקאי-מסורתי – נגולה

סוגרים את הביצים בשתי רצועות דקות בצורת X. מתפיחים עוד 20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות (עד הזהבה). צילום לי שנהב
לי שנהב – מומחית מרוקו ובעלת חברת MOROCOO DYALEE לטיולי בוטיק למרוקו, מציעה מתכון מקורי ומסורתי ללחם מיוחד שלפי המנהג אפו יהודי מרוקו כשבמרכזו ביצים קשות ואותו אכלו בסעודת החג. מספר הביצים בלחם כמספר הילדים במשפחה גם להגנה מ"עין הרע"

רכיבים ל-3 לחמים גדולים או 8 לחמניות

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים – 2 כפות שמרים

1 כוס סוכר (140 מ"ל)

½ כפית מלח

1 כוס שמן (כ-120 מ"ל)

3 כוסות מים (450 מ"ל)

1 כף זרעי שומר

1 ביצה להברשת הבצק

ביצים שלוקות במים רותחים (כ-3-4 דקות) לפי מספר הילדים

ניתן להוסיף לבצק גרגירי אניס ולהוסיף שקדים שלמים מעל הבצק

צילום לי שנהב

אופן ההכנה

שמים בקערת מיקסר (או בקערה אחרת) את הקמח, השמרים, המלח, השומר והסוכר.

מערבבים יחד.

לאט לאט מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים, השמן ויתרת הרכיבים עד קבלת בצק רך, חלק ולא דביק.

מניחים את הבצק להתפחה כ- 30 דקות עד הכפלת הנפח.

מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט ויוצרים צורה של כיכר עגולה או לחמניות.

אפשרית כל צורה אחרת שתאפשר הכנסה של ביצה לתוך הבצק.

משאירים מעט מהבצק לסגירת רצועות מעל הביצה.

לאחר יצירת הכיכר או הלחמנייה מכניסים את הביצים השלוקות.

מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה.

סוגרים את הביצים בשתי רצועות דקות בצורת X.

מתפיחים עוד 20 דקות נוספות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות (עד הזהבה).

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר