סטייק כרובית עם טחינת שום

מניחים על צלחת גדולה או מגש את פרוסות הכרוב. מזלפים מעל טחינת שום בנדיבות ומגישים לצד צרור עלים טריים או סלט. צילום שירן כהן
השפית ללי האס מציעה עבור יצרנית הטחינה 'טורקיז' מתכון מיוחד לסטייק כרובית עם טחינת שום. מתכון קל להכנה ועשיר בטעמים שיתאים לליל הסדר ולימי החג

מצרכים ל-12 יחידות

1 כרובית גדולה

למרינדה

1/4 כוס שמן זית

2 כפות דבש

2 כפות שום גבישי

1/2 כפית מלח

4-5 עלי תימין טריים

4-5 עלי אורגנו טריים

לטחינת שום

1/2 כוס טחינה גולמית כמו של טורקיז

1 ראש שום אפוי

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

צרור כוסברה או פטרוזיליה

צילום שירן כהן

אופן ההכנה

חוצים כרובית גדולה לשניים.

חותכים מכל צד שתי פרוסות בעובי של כ-2 ס״מ.

מערבבים בקערה את חומרי המרינדה – שמן זית, דבש, מלח ושום גבישי.

מניחים את פרוסות הכרובית על גבי תבנית עם נייר אפייה.

מצפים את הפרוסות במרינדה.

מפזרים מעל עלי אורגנו ותימין טריים.

כניסים לתנור מחומם ב- 190 עד הזהבה.

הכנת שום אפוי

מניחים על גבי נייר כסף את ראש השום.

מזליפים מעל שמן זית.

סוגרים ושמים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 50 דקות עד שהשום רך.

הכנת הטחינה

שמים בכוס את שיני השום האפויות, חצי כוס טחינה, מעט מלח ומים לפי מידת הסמיכות הרצויה.

מוסיפים צרור כוסברה או פטרוזיליה וטוחנים הכול.

להגשה

מניחים על צלחת גדולה או מגש את פרוסות הכרוב.

מזלפים מעל טחינת שום בנדיבות.

מגישים לצד צרור עלים טריים או סלט.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר