מצרכים
תחתית הפיצה
1 ראש כרובית קטן
2 ביצים שלמות
1 כף קמח קוקוס
1 כף זרעי צ'יה טחונים
1 שן שום טחונה
1 כפית מלח ים
½ כפית בזיליקום
½ כפית אורגנו
פלפל שחור גרוס טרי
תוספות
3/4 כף גבינה מגורדת
1/2 כוס עגבניות מוקרמות
רוטב בזיליקום או פסטו
קורטוב שמן זית
קמצוץ נדיב של אורגנו ופלפל שחור
תוספות לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיס הפיצה
מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
מכניסים לבלנדר חתיכות כרובית קטנות.
מפעילים עד שמתקבלת תערובת חלקה ועבה שנראית כמו פירה.
ממתינים במשך 3-5 דקות לאידוי התערובת.
מכניסים אותה לשקית סינון לסחיטת הנוזלים העודפים (אפשר להניח עליה משקל) – התוצאה אמורה להיות דומה לפירה מוצק.
מערבבים בקערה עם שאר המצרכים עד שמתקבל מעין "בצק".
מרדדים את "הבצק" לצורת פיצה אחת גדולה על מגש שעליו נייר אפייה.
אופים במשך 20-25 דקות עד שמזהיב מלמעלה.
מוציאים מהתנור.
תוספות
מפזרים את התוספות.
ממשיכים לאפות במשך 10-15 דקות ב-200 מעלות עד שהכל חם ומומס.
מניחים לפיצה להתקרר במשך 10 דקות כדי שהבסיס יתקשה ולא יתפרק כשחותכים אותו.