מצרכים
1 בצל לבן קצוץ בינוני
2 עלי סלרי קצוצים גס
1 פלפל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
2 שיני שום כתושות
900 גרם בקר טחון
2 כפיות אבקת צ'ילי
2 כפיות תבלין אורגנו
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח ופלפל לפי הטעם
480 מ"ל ציר עוף או בקר
1-2 כפות רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
שמן זית לטיגון
לקישוט-הגשה
עירית או בצל ירוק
אבוקדו פרוס
אופן ההכנה
בסיר חצי עמוק מעל אש בינונית לחמם שמן זית ולטגן בצל עד שקיפות.
להוסיף לסיר סלרי, פלפל אדום ופלפל ירוק.
להמשיך לבשל ביחד 6-7 דקות עד ריכוך קל של הירקות.
להוסיף לסיר את השום ולהמשיך לבשל ביחד עוד דקה.
להוסיף לסיר את הבשר – אם יותר נוח אפשר להוציא בזמן הזה את הירקות לצלחת בצד.
לבשל את הבשר עד השחמה ועד שלא נשארים כמעט נוזלים בסיר.
במידה והוצאתם את הירקות מהסיר זה הזמן להחזיר אותם לסיר.
להוסיף את התיבול ולערבב היטב.
להוסיף לסיר ציר עוף-בקר ורסק עגבניות.
לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה במשך 30 דקות לפחות.
חומרים לאורז כרובית
1 כרובית בינונית
1 בצל לבן קטן-בינוני
4-5 כפות חמאה או שמן זית לטיגון
1/4 עד 1/3 כוס מים
מלח לפי הטעם
1/2 כף אבקת שום
1 כף תימין או אורגנו
1 כפית כמון
אופן ההכנה
לחמם במחבת 2-3 כפות שמן או חמאה.
להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.
לקחת את הכרובית טרייה ולא מבושלת, ומחולקת לפרחים (ללא הבסיס והעלים).
לגרד את הכרובית במעבד מזון לפירורים כמו אורז או כמו קוסקוס.
להוסיף את הכרובית למחבת ולערבב.
במידת הצורך להוסיף 1-2 כפות שמן זית או חמאה.
להוסיף למחבת מים ולערבב.
לבשל את פירורי הכרובית על אש קטנה-בינונית מכוסים למשך כ-15 דקות עד שהנוזלים מתאדים והכרובית מגיעה למרקם הרצוי (מרקם עדין ומעט פציח, לא רך מדי).
לתבל ולערבב.
הגשה
להגיש את הצ'ילי חם עם תוספת של אבוקדו פרוס ועירית קצוצה.
את אורז הכרובית להגיש חם לצד הצ'ילי שהכנתם או בפני עצמו.
מתכונים נוספים באתר התפריט