סקר שערכה עמותת נגישות ישראל לרגל הסילבסטר, מגלה כי 70% מהפאבים אינם נגישים לנכים, וכן לא נמצא בר אחד נגיש עם דלפק מונמך.

עמותת נגישות ישראל פועלת לקידום הנגישות לאנשים עם מוגבלות על מנת לאפשר להם חיים של שוויון כבוד ועצמאות מרבית. בארץ יש 720.000 אנשים עם מוגבלות (18% מהאוכלוסייה) בין אלה נכי צה"ל ופעולות איבה, נכי תאונות דרכים ועבודה, ונכים כתוצאה מגיל או מחלה.

בשנת 2005 חוקק חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. החוק מחייב הסדרי נגישות על מנת שציבור האנשים עם מוגבלות יוכל להגיע לכל מקום בכבוד, שוויון ועצמאות.

העמותה ערכה לרגל הסילבסטר סקר נגישות מקיף ברחבי הארץ הכולל 50 ברים ופאבים מובילים, במטרה לקדם את המודעות לנושא. הממצאים עגומים, והמסקנה היא שגם השנה נכים רבים לא יוכלו להשתתף בחגיגות הסילבסטר

מממצאי הסקר עולה כי אין בר נגיש באופן מלא לנכים. יש רק 6 ברים נגישים עם גישה ישרה ושירותי נכים תקניים, אך אין להם בר מונמך המותאם לכיסא גלגלים, כך שאדם עם כיסא גלגלים לא יכול ליהנות מבר נגיש כלשהו.
נכים לא יכולים להיכנס ל – 68% מהברים, עקב כניסה לא נגישה או אי המצאות שירותי נכים, או שירותי נכים ללא מאחזים ובלתי שמישים עקב כך.

להלן ממצאי הסקר:
כניסה לא נגישה לכ"ג – 36%
אין כלל שירותי נכים – 60%
שירותי נכים אבזור חלקי/ללא אבזור – 22%
שרותי נכים תקניים – 18%
אין דלפק בר מונמך – 100%
אין שולחן נגיש לכ"ג – 26%
יש שולחן נגיש לכ"ג – 74%
אין כיסא רגיל – 20%
יש כיסא רגיל – 80%
אין כסא רגיל עם משענות – 78%
יש כסא עם משענות יד – 22%
בר בלתי נגיש – 68%
בר נגיש חלקית – 20%
בר נגיש (כניסה ושירותי נכים) – 12%
בר נגיש הכולל גם בר מונמך – 0

יובל וגנר, יו"ר עמותת נגישות ישראל, מציין כי בהיבט החקיקתי בר היכול לאכלס מעל 25 איש, נדרש בהסדרי נגישות (קרי כניסה ברוחב מעל 75 ס"מ ללא מדרגות, או אם יש מדרגות אז ע"י רמפה). בנוסף, כל מקום העוסק במזון חייב בשירותי נכים. האחריות על כך הינה במסגרת מתן רישיון עסק – הן בהגשה והן בטופס 4 ואישור אכלוס. 

יובל וגנר מוסיף: "יש המון חבר'ה שמאוד אוהבים ברים, ולצערנו לא יכולים להיכנס אליהם, מהסיבה הפשוטה שאין אפשרות להיכנס בכלל, ו/או אין שירותי נכים. האם הייתם יכולים לדמיין בר ללא שירותים בכלל? ברור שלא. עמותת נגישות ישראל רואה חשיבות עליונה ביכולתם של הנכים לצאת ולבלות וליהנות כמו כולם, ובכלל זה בברים".