סלט עוף מנגולד וצימוקים

מתכון של יונתן רושפלד עבור עוף טוב מתוך התוכנית "מירי ויונתן עושים לכם חג" – FOODY. הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף? אל תזרקו אותו. הכינו סלט מנגולד חגיגי בהשפעה סורית, עם עוף צימוקים וחריף שיקפיץ את ארוחת החג

מצרכים ל-6 מנות

4 כרעי עוף שלמות, רצוי מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

4 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים

2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים

1 צרור עלי מנגולד גדול ושטוף

5 כפות שמן זית

1כוס מיץ רימונים

5 שיני שום קצוצות דק

1 קורט מלח דק

1/2כוס צימוקים בהירים

1/2כוס זיתים ירוקים (אפשר לערבב סוגים שונים)

1/2 כוס מיץ לימון משלושה לימונים

2 בצלים סגולים בינוניים

להגשה

1 חופן עלי חרדל (לא חובה)

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 חופן שמיר קצוץ

צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות.

מעבירים לקערה.

חותכים את המנגולד: את החלק הלבן קוצצים לחתיכות קטנות ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.

מחממים שמן זית בסיר גדול ומעבירים אליו את המנגולד.

מכניסים תחילה את החלק הלבן.

אחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק.

מטגנים כ־3 דקות תוך כדי ערבוב.

פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר.

מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

מוסיפים את נתחי העוף לסיר.

מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מוסיפים את השום ומערבבים.

מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.

פורסים את הבצלים לטבעות דקות.

להגשה

מעבירים את הסלט המבושל לצלחת הגשה.

מפזרים מעל טבעות בצל.

את נוזל הבישול שומרים בצד.

מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש.

יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט ששמרנו בצד.

ממליחים מעט ומוסיפים עוד קצת בצל.

מזלפים מעל מעט שמן זית.

סוחטים עוד מיץ לימון טרי.

מילה של רושפלד

גם אם אינכם אוהבים צימוקים אל תוותרו על המתיקות. פשוט החליפו את הצימוקים בתפוחים טריים או יבשים חתוכים לקוביות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר