סלמון אפוי ברוטב שמיר משודרג

מוציאים את הסלמון מהתנור. מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני. מפזרים מלמעלה את החמוציות והשקדים הקצוצים. צילום Teka Studio
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנה עיקרית שונה בארוחה חורפית חגיגית – סלמון אפוי ברוטב שמיר עם שפע רכיבים שמעשירים את הטעם

רכיבים

1 נתח סלמון במשקל עד 500 גרם

100 מ"ל רוטב סויה

3 כפות דבש

שום

200 מ"ל מיץ תפוזים

יוגורט יווני טבעוני

לימון, מלח, פלפל

בצל שאלוט קצוץ

צרור שמיר

שקדים קצוצים

חמוציות או צימוקים

פטרוזיליה

 רימון

צילום Teka Studio

אופן ההכנה

בקערה קטנה מערבבים רוטב סויה, דבש, חצי שן שום מגורדת ומיץ תפוזים למרינדה.

מניחים את הסלמון על תבנית אפייה כך שהקשקשים כלפי מטה.

יוצקים מעליו את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות.

אופים 15-20 דקות ב-200 מעלות.

בינתיים מכינים רוטב יוגורט טבעוני

מסננים את היוגורט היווני הטבעוני בעזרת מסננת.

מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ. מערבבים היטב לפיזור אחיד בתוך היוגורט.

הרכבה והגשה

מקפיצים את החמוציות והשקדים הקצוצים במחבת עם מעט מרגרינה בטעם חמאה.

מוציאים את הסלמון מהתנור.

מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני.

מפזרים מלמעלה את החמוציות והשקדים הקצוצים.

מעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה.

מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר