סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים

בחג הפסח חשוב לשלב גם מנות עם ירקות ודגים בבישול וטיגון בריא
מתכון של רשת קפה גרג למנה קלילה לחג הפסח בו יש ארוחות חגיגיות וכבדות רבות. חשוב לשלב גם מנות עם ירקות ודגים בבישול וטיגון בריא

מרכיבים למנה אחת

נתח פילה סלמון

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

שמן זית

מיץ לימון

כף שום כתוש

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

50 גר' פטריות חתוכות לרבעים

50 גר' בצל סגול חתוך לרצועות דקות

30 גר' אפונה קפואה

50 גר' שעועית ירוקה קפואה

3 עגבניות שרי חצויות

7 זיתי קלמטה חצויים

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן זית.

צורבים את הסלמון על המחבת (כ- 2 דקות כל צד).

מפזרים על הפילה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס.

מחממים מחבת נוספת ומוסיפים לתוכה את רבעי הפטריות, בצל סגול, אפונה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה.

מוסיפים כפית שום, מעט שמן זית ומיץ לימון, מלח ופלפל, כף פטרוזיליה קצוצה.

ממשיכים להקפיץ הכל ביחד.

מערבבים בכלי כף שמן זית, כפית שום כתוש וכף פטרוזיליה קצוצה.

מניחים את לקט הירקות בצלחת.

מניחים לצד הירקות את פילה הסלמון.

מורחים בעזרת מברשת את חלקו העליון של הדג עם התערובת שהכנו (שמן זית/שום/פטרוזיליה).

המלצת הגשה

עם רבע לימון בצלחת.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר