עוגת אגוזי לוז

כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית. מקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון. צילום Kuppersbusch Studio
אגוזים הם משביעים, עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch מציעה מתכון לעוגת אגוזי לוז

חומרים

250 גרם אגוזי לוז

250 גרם חמאה רכה חמימה

190 גרם סוכר

5 ביצים

120 מ"ל חלב

1 כפית תמצית וניל

250 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

לקישוט

קרם אגוזי לוז מוכן

אגוזי לוז מרוסקים

קוקוס טחון

צילום Kuppersbusch Studio

אופן ההכנה

קולים את אגוזי הלוז בתנור ב-190 מעלות בחום עליון ותחתון במצב טורבו למשך 15 דקות.

מניחים לאגוזים להתקרר מעט.

טוחנים דק בעזרת מעבד מזון.

מורידים את חום התנור ל-180 מעלות עם חום עליון ותחתון בלבד.

בזמן שאגוזי הלוז נצלים טורפים בקערה את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בכל פעם טורפים.

מוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל.

מנפים בהדרגה מעל התערובת את הקמח.

לבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז המרוסקים ומסיימים להקציף במרץ.

משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.

מכים כמה פעמים עם התבנית  על השיש להתפזרות אחידה של הבלילה בתבנית.

אופים 50-55 דקות ובודקים בעזרת קיסם אם כבר מוכנה או לא.

כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית.

מקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון.

מתכונים נוספים באתר מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר