עוגת גבינה אפויה במילוי ממרח לוטוס

אם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, אפשר לוותר על הגנאש ולפזר פירורי עוגיות לוטוס על מלית הגבינה לאחר האפייה
מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י. תבנית 22 על 33 או תבנית 24 מרופדת בנייר אפייה. תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים לבצק

280  גרם (2 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר, כמו מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100  גרם (1/2 כוס) סוכר

2  כפיות קליפת לימון מגוררת
180  גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חומרים למילוי גבינה

2  קופסאות גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
2  ביצים
1.5  כפות מיץ לימון טבעי
1  כוס ממרח לוטוס

חומרים לגנאש לוטוס

120 גרם שוקולד לבן
120  מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
1 כף ממרח לוטוס

להרכבת העוגה

1  כוס ממרח לוטוס

אופן הכנת הבצק

מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר וכפית אחת של קליפת לימון מגוררת.
מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לאט בידיים (או במעבד מזון, בפולסים), עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה.
מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים בתחתיתה בלחיצה.
אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב בקצוות. מוציאים מהתנור.

הכנת מלית גבינה

בינתיים מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, הסוכר וכפית קליפת הלימון המגוררת שנותרה, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד לאיחוד התערובת.

מוסיפים את מיץ הלימון.

הכנת גנאש לוטוס

מחממים שמנת כמעט עד לרתיחה.

מניחים שוקולד לבן בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה. ממתינים 5  דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב.

הרכבת העוגה

מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק השחום.

יוצקים מעל את תערובת הגבינה.

מחזירים לתנור ל-25 דקות אפייה או עד שהתערובת יציבה במרכז.
מוציאים מהתנור ומקררים.

יוצקים את הגנאש על העוגה לאחר שהתקררה.
מקררים את העוגה 20 דקות על רשת, ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה.
אם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, אפשר לוותר על הגנאש ולפזר פירורי עוגיות לוטוס על מלית הגבינה לאחר האפייה.

 

למידע ולמתכונים נוספים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר