חומרים לעוגה בקוטר 24 ס״מ
לקלתית
200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס מרוסקות
80 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה
750 מ״ל גבינה לבנה 9%
2 גביעים שמנת חמוצה
4 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 חבילה פודינג וניל כמו של מאסטר שף עם גרגירי וניל
לקרם ריבת חלב
1 מכל שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
120 גרם ריבת חלב
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית
מערבבים פירורי העוגיות עם חמאה מומסת.
מהדקים לכיסוי תחתית התבנית ו- 1 ס״מ מהדפנות.
מעבירים להקפאה לרבע שעה.
מכינים את מלית הגבינה
מערבלים במיקסר (או בעזרת מטרפה) גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים, סוכר ופודינג וניל – לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה.
מרכיבים ואופים
מחממים תנור ל-190 מעלות.
יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 15 דקות.
מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד חצי שעה, עד שהקלתית מתייצבת בשוליים והמרכז נותר רוטט (יתייצב אחרי שהעוגה תתקרר).
בסיום האפייה פותחים חלקית את דלת התנור.
מניחים לעוגה להתקרר בתוכו.
מוציאים ומקררים עוד שעה בחוץ.
מכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות – עדיף 6 שעות.
מכינים קרם ריבת חלב
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר במיקסר לקבלת קצפת יציבה.
מוסיפים את ריבת החלב בהדרגה ומקפלים אותה פנימה בתנועות עדינות, כדי לא לפגוע במרקם של הקצפת.
סיום הכנת העוגה
משחררים את העוגה הקרה מהתבנית.
מזלפים עליה שפיצים קטנים של קרם ריבת חלב, או מורחים עליה בצורה דקורטיבית קרם ריבת חלב (אפשר ליצור מראה גלי בעזרת כף).
שומרים מכוסה בקירור עד להגשה.