חומרים לעוגה בקוטר 22 ס״מ
לבסיס
200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס
70 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה
2 מכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל כמו של מאסטר שף
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
לציפוי שמנת ופירות אדומים
2 גביעי שמנת חמוצה (עדיף ״של פעם״)
4 כפות סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
סלסלת דובדבנים ו/או פירות יער
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית.
שומרים במקפיא.
מכינים את מלית הגבינה
מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וסוכר במשך 3 דקות לקבלת קרם.
לאחר מכן טורפים את הגבינות למרקם אחיד,
מוסיפים אותן לקרם ומערבלים במהירות נמוכה.
יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס.
מכסים ומעבירים למקרר למשך 8 שעות להתייצבות.
שעה-שעתיים לפני ההגשה מומלץ להעביר למקפיא כדי להקל על חילוץ העוגה מהתבנית.
מכינים את הציפוי לעוגה
מערבבים שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ומורחים על פני העוגה.
מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר, מיץ וקליפת לימון, ויוצקים על פני העוגה.
טיפ
מומלץ להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר במיקסר בעל מנוע חזק המעניק קצפת יציבה ואוורירית.