עופיונים צלויים בענבים ויין

סבינה ולדמן מציעה עבור רשת טיב טעם מתכון לשולחן החג שמשלב עופיונים צלויים בענבים ויין המוגשים עם אורז אדום. מנה מרשימה שמכינים במספר דקות עבודה. צבעו וטעמו האגוזי של האורז האדום יוצרים הרמוניה עם העופיונים

חומרים ל-6 מנות

3 עופיונים

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

2 סלסלות ענבים אדומים

4 כפות דבש

2 כוסות יין אדום

10 ענפי טימין

לאורז אדום

3 כפות שמן זית

3 כוסות אורז אדום מלא

מלח ופלפל שחור גרוס

6 כוסות מים רותחים

צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מרפדים תבנית גדולה ועמוקה בנייר אפייה.

מושחים עופיונים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל – אפשר לקשור את הרגליים כדי לשמור על צורתם.

מניחים בתבנית אשכולות ענבים.

מסדרים מעל את העופיונים כשהחזה כלפי מעלה.

מזלפים מעל דבש, יוצקים יין אדום ומניחים ענפי תימין.

צולים במשך 60-45 דקות ללא כיסוי עד שהעופיונים מוכנים – נועצים סכין בחיבור בין הירך לחזה ומוודאים שהנוזלים הניגרים שקופים ולא דמיים.

בינתיים מכינים אורז אדום

מחממים שמן זית בסיר גדול.

מטגנים אורז אדום כ-2 דקות.

מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים מים רותחים ומכסים.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 35 דקות.

הגשה

מוציאים את העופיונים מהתנור.

מגישים לצד האורז והענבים הצלויים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר