עלייה חדה בגידול פירות יער בישראל

עשרות מגדלי אוכמניות השתתפו בכנס מגדלים ארצי ביזמת מו"פ צפון במכון המחקר מיגל ומו"פ ההר המרכזי. לראשונה הוצג מיכון ייעודי שיובא מהולנד לייעול קטיף האוכמניות ומתקן לניקוי ומיון הפרי

בכנס ארצי למגדלי אוכמניות Blueberry)) שהתקיים בחוות המחקר 'אבני איתן' בגולן, הציג ד"ר עומר קראין, חוקר בכיר ממו"פ צפון במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, תוצאות מחקרים לאקלום זני אוכמניות. גלעד פרוינד, מנהל מו"פ ההר, הרצה על ניהול מקצועי של מטע אוכמניות.

האוכמניות בולטות בתשומת הלב, הן מהפן המחקרי-מדעי והן מהפן הבריאותי-תזונתי בשל תכונותיהן הבריאותיות וערכיהן התזונתיים. בשנים האחרונות נהנה הצרכן הישראלי ממגוון פירות יער טריים, כמו פטל, אסנה, חמוציות, אוכמניות ופירות גרגיריים נוספים, המשווקים כבר ברשתות המזון בישראל. העלייה החדה בגידול פירות יער בעולם ובישראל חלה בעקבות הביקוש הצרכני הגובר לפירות הבריאים, הנחשבים למזון על – "סופר פוד", וכן התרחב השימוש בפטל, אסנה ואוכמניות בעולם הקולינריה המתפתח, בתפריטי השפים והקונדיטורים.

מיכון שיובא מהולנד לייעול קטיף האוכמניות. צילום רעות מו"פ צפון

ההתרחבות בצריכה חלה במקביל לעלייה בדרישה לפרי, בעיקר לאור התכונות הבריאותיות של פרי האוכמניות ומכאן גם ההתעניינות הרבה של מגדלים בישראל לגידול מקצועי של הפרי בהתאם לתנאי הארץ. עקב העלייה בביקוש מתקיימת עבודה משותפת למו"פ ההר, מכון וולקני ומו"פ צפון במכון המחקר מיגל, שחקרו במשך שלוש שנים את אקלומם של מספר זני אוכמניות בדרום רמת הגולן, תוך בדיקת תנאי ההזנה והקרקע, כך שיהיו אופטימליים לגידול. המחקר בחן גידול אוכמניות בקרקע טבעית של הגולן ובמצע מנותק וכן שיטות השקיה שונות. כחלק מהמחקר נבחן גם גידול שיחי האוכמניות בתעלות טוף (תעלות מפל), על מנת לאפשר קטיף מכני ויעיל יותר, תוך חיסכון בכוח אדם החסר מאוד בענף החקלאות. במחקר נבחנו מספר זני אוכמניות שיובאו לישראל על ידי מו"פ ההר. בממצאי המחקר זוהו ארבעה זני אוכמניות פוטנציאלים לגידול במצע המנותק: רייבל-זן מקדים, המבשיל בחודש מאי, הזנים סאן שיין וטיטאן כזני אמצע העונה, הבשלים בחודשים יוני ואמצע יולי, וזן אוקלוכוני כזן מאוחר המבשיל בחודש יולי עד אמצע אוגוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר